İlber Ortaylı'dan çok konuşulacak meyhane ve alkol çıkışı İlber Ortaylı'dan çok konuşulacak meyhane ve alkol çıkışı

Çöp toplamadan altyapı sorununa, kültür-sanattan çevreye, hiçbir işi doğru düzgün yapamayan CHP’li belediyeler, vatandaşları çileden çıkardı.

Tut 1 (1)

Turizmin başkenti Antalya’nın kanayan yaralarından biri olan ve özellikle son yıllarda artan trafik sorununun önemli problemlerinden birisi çözüme kavuşuyor.

Kepez-Duraliler-Avni Tolunay Mahalleleri İmar Uygulaması’na yapılan itiraz nedeniyle askıya alınan ‘4 kilit kavşağın’ yapımı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onay verildi.


ULAŞIM MÜJDESİNE LİDER GAZETE ULAŞTI
Geçen hafta AK Parti İl Başkanı Ali Çetin’in basın toplantısında “Yakında trafik sorununun çözümü için müjdemizi açıklayacağım” cümlesinin detaylarına Lider Gazete ulaştı. Başkan Çetin, Antalya’nın kanayan yarasına neşter vuracak 4 kavşakla ilgili gelişmeleri Lider Gazete’ye anlattı. AK Parti Antalya İl Başkanı Çetin, bir süre önce şehre davet ettikleri Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile yapılan görüşmelerin olumlu geçtiğini söyledi. Toplantıda özellikle kent merkezi trafiğinin çözümünde kilit rol oynayacak Duraliler, Uncalı, Merkez Bankası Kavşağı ve Kepez üstü kavşağına öncelik tanınmasını ve durumun acil olduğunu anlattık. Yapılan görüşmeler sonunda Bakan Uraloğlu’nun da projeleri hazır olan kavşakların yapımı için olumlu görüş verdiği vurgulandı.


BAKAN ERSOY İLETTİ, ERDOĞAN ONAYI VERDİ
Başkan Çetin, Bakan Uraloğlu ile yapılan görüşme sonrası Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un, Antalya milletvekilleri ile birlikte konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a aktardığını ifade etti. Bakan Ersoy’un yaptığı görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 4 kavşak projesine onay verdiğini anlatan Ali Çetin, “Cumhurbaşkanımızın onayı ile çalışmalar hızlandırıldı. Öncelikle kamulaştırma sorununun çözümü için yerel idare ile el birliği yapılacak ve kısa sürede sonuçlandırılacak. Sonrasında ise hemen altyapı çalışmasına başlanacak. Zaten Cumhurbaşkanımızın onayladığı ödenek hatrı sayılır bir miktar. Bir kaç milyarı geçiyor. Bu da sorununun çözümünü sağlayacak. Hem Antalyalı hemşehrilerimiz hem de bu şehre turistik amaçlı gelen yerli ve yabancılar çile çekmekten kurtulmuş olacak" dedi.


Trafik sorununda, en kilit bölgelerden biri Kültür Mahallesi’ndeki Merkez Bankası ile Çakırlar Kavşağı arası olarak biliniyordu. Bu kavşak trafiği kilitleyen ve bölgede yapılacak olan 4 kavşağın ana merkezini oluştururken, Uncalı ve Kepez üstü kavşakları da sorunu çözmüş olacak.

Editör: Özge Toptaş