Cumhur’da su sızmıyor!

Kıymetli okur, 14 ve 28 Mayıs sonuçları, Millet İttifakı’nın tüm kodlarını deşifre etti. Gizli kapaklı, alavere dalavereli, dolambaçlı ne kadar iş varsa bir bir ifşa oluyor.

Abone Ol

Söz konusu ittifakın ‘çıkar’ temelinde kurulduğu ise artık herkesçe biliniyor. İttifak ortaklarının genel merkezlerinde de yerel teşkilatlarında da kopuşlar yaşanıyor, selamlar sabahlar kesiliyor.
Türk muhalefetinde yaşanan kimlik bunalımı toplumu rahatsız edecek derecede derinleşirken iktidar ve ortaklarının arasındaki uyum dikkat çekiyor.
Cumhur İttifakı’nda liderler düzeyinde kurulan samimiyet yerele de sirayet ediyor.
***

Çarşamba günü AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan ile MHP İl Başkanı M. Cihangir Kalkancı bir araya geldi.
Her iki başkan da buluşmayı sosyal medya hesaplarından aynı mesajla paylaştı:
“Türkiye Yüzyılı'nın inşasında birlikte çalışmaya, 'Büyük ve Güçlü Türkiye' ideallerine beraber yürümeye devam edeceğiz.”
Bildiğimiz üzere başkanlar, belirli aralıklarla görüşüyor. Bu görüşme de onlardan biri olarak gerçekleşti. Görüşmede 2024’e doğru gidilirken seçim çalışmaları ve koordinasyon konuları ele alındı.
Sahada farklı programlarda iki ismi de takip etmiş bir gazeteci olarak söylemeliyim ki başkanlar, konusu açıldığında birbirlerinden hep sitayişle bahsediyor.
14 ve 28 Mayıs’ın Bursa’da Cumhur’un zaferiyle neticelenmesinde her iki başkanın da samimi gayreti ve sergiledikleri çalışma uyumunun büyük etkisi oldu. Bu uyumun 2024’te gerçekleştirilecek yerel seçimlerde de sürmesi bekleniyor.
Tabi yerel seçimlere doğru en çok da MHP’nin hangi belediyeleri alacağı konuşuluyor ve merak ediliyor.
Malum, Millet İttifakı içinde yüzde 10’un altında kalan İYİ Parti’nin bile ülke genelinde büyükşehir istediği konuşulurken Cumhur İttifakı için de yüzde 10’un üzerinde bir sonuç alan MHP’nin yerelde daha etkin bir rol almasından olağan ne olabilir?
Bu olağan görüş, sokağa da yansıyor. Bir takım iddialar dolaşıyor ama söylentileri yazmak için henüz erken. 2024 sürprizlere gebe.
***
Diyar Diyar Anadolu
MHP, geçen seçimlerde olduğu gibi bu kez de hızlı başladı.
‘2024’e Doğru Diyar Diyar Anadolu’ temalı çalışmalar başladı.
Sosyal medyadaki tanıtımlarda şu ifadeler kullanıldı:
İstikrar ve Hizmet İçin Uyumlu Yönetimle Umutlu Gelecek.
Merkezden Yerele İstikrarı Bozmadan Umuda Doğru.
Aklın Yolu Bir Genelden Yerele Birlik Ülkede Yönetimde Dirlik.
Ayırmadan Ayrışmadan Yerelde İktidar Ülkede İstikrar.
Bu çalışmaların sahadaki yansımalarını da yakında göreceğiz.
***
Yazık!
Geçen gün Meclis’ten bir kare sosyal medyaya yansıdı.
Devlet Bahçeli, Genel Kurul’daki yerine doğru giderken İYİ Parti sıralarının önünden geçiyor.
İYİ Partili vekillerin kimi telefona bakıyor, kiminin yüzü yerde ve asık… Ah bunlara yazık!
Bunlar siyaseten müsavat bulduk sanıp kibirlene dursun, hiçbiri Devlet Bahçeli’nin ortaya koyduğu şahsiyetin milyonda biri olamaz…
***

Tunakan’dan önemli ziyaretler
Litvanya Cumhuriyeti Bursa Fahri Konsolosu Berat Tunakan, başkentte diplomatik görüşmelerde bulundu.
Litvanya Cumhuriyeti Büyükelçisi Ricardas Degutis ve Konsolos Jonas Alesiunas ile Büyükelçilikte bir araya gelen Tunakan, ziyarete ilişkin “5 yıllık görev süresi dolan, Bursa’da eğitim almış, Bursa’yı iyi bilen Konsolosumuza hizmetleri nedeniyle teşekkürlerimizi ilettik. İki dost ülke arasında ekonomik ilişkilerin gelişmesi amacıyla BTSO ve Vilnius Ticaret Odası işbirliğinin sağlanması için görüşlerimizi paylaştık” dedi.

TIKA Başkanı Serkan Kayalar’ı makamında ziyaret eden Tunakan, bu görüşmeye ilişkin ise şunları söyledi: “Litvanya’daki Tatar toplumuna yaptıkları hizmet ve katkılarından dolayı Tatar Kültür Merkezi adına teşekkürlerimizi ilettim. Kendisi de bir Balkanlı olan (Batı Trakya-Deliorman) Sn. Serkan Kayalar ile Türkiye Balkan Ülkeleri ilişkileri ve yapılacak hizmetler hakkında görüştük.”

{ "vars": { "account": "G-2WKLC3DMKW" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }