Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 85. yılı dolayısıyla Anıtkabir'deki törenle anıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı Aslanlı Yol'dan Anıtkabir'e yürüdü. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kortejde; TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, yüksek yargı organlarının başkanları ve kuvvet komutanları yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve devlet erkanı Anıtkabir'deki Atatürk'ün mozolesine çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti ve Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paralimpik Takımı'nı kabul etti Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paralimpik Takımı'nı kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayarak şu ifadeleri kullandı, "Türkiye Cumhuriyeti'ni ilelebet payidar kılmak için son 21 yılda olduğu gibi bugün de aşkla çalışıyoruz. Türkiye Yüzyılı'na hiç kimse engel olamayacak. Türkiye Cumhuriyeti'ni her alanda yüceltmeye devam ediyoruz. Ruhun şad olsun."

Editör: Emre Gündoğdu