Lider Haber TV’de Murat Er’in sunduğu Gün Ortası Programı’na konuk olan Bora Tren doğrulama sisteminin emlak ve otomobil piyasasına yansıması hakkında bilgi aktardı. Gümrük ve Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın açıklamalarıyla 15 Eylül itibariyle hibrit sisteme geçtiğini söyleyen Tren, “Şu anda uygulamamız başladı. Bu durum ilan sayılarında azalmaya yol açtı. Yılbaşından sonra zorunlu olacak. Bu uygulama ile ilan sayılarında düşüş olacağını düşünüyoruz. E-devlet üzerinden 3 kişi ile yetkilendirme yapılacak. Kişisel fikrimi söyleyecek olursam 3 kişinin yetkilendirme yapmasını karışıklığa yol açacağını düşünüyorum. Tek kişi olsa daha kolay olur” dedi.

Doğrulama Sistemi ‘Olumlu’ Karşılandı 1

“İLANLARDA AZALMA SÖZ KONUSU”

Fiyatlarda gramaj oyunu! Reklam Kurulu’ndan ‘gramaj oyunu’nu gizleyenlere ceza Fiyatlarda gramaj oyunu! Reklam Kurulu’ndan ‘gramaj oyunu’nu gizleyenlere ceza

Doğrulama sisteminin yılbaşından sonra otomobil fiyatlarına da yansıyacağını belirten Bora Tren, “Doğrulama sistemi otomobil sektörünü de çok etkileyecek. Doğru kişiler ilan girişi yapabileceği için otomobil sektörünü de olumlu yönde etkileyeceğini düşünüyorum. Güvenli satış sistemi devreye girdi. Şu anda 3 tane devlet bankası, bir özel bankamız 500 bin TL’ye kadar uyguluyor. Bunun çoğalacağını düşünüyoruz fakat galericiler bu rakamın düşük olduğunu söylüyor. Doğrulama sistemi tüketiciyi koruyan bir durum. Satış yapıldıktan sonra hemen o kişinin hesabına geçiyor. Bu yapılan çalışmalar kısa vadede değil dolayısıyla biz bunun etkilerini yılbaşından sonra göreceğiz. İlan sayılarında azalma var bu durumda fiyatların yukarıya doğru çıkmasını engelliyor. Getirilen cezalar ile etkili olduğunu düşünüyorum. 158 bin 450 tl para cezası var. Bu da olumlu bir gelişme. Yılbaşından sonra tam gözlemleyebiliriz. Çok fazla sosyal konut üretmemiz lazım” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi