Kültür - Sanat

Dünyanın en ikonik restoranlarına Türk restoranları damga vurdu

Taste Atlas’ın her yıl güncelleyerek açıkladığı ‘Dünyanın En İkonik Yemek Mekanları’ listesine Türk restoranları damga vurdu. Dünyanın önde gelen restoranlarının bulunduğu listede Türkiye’den 6 restoran yer aldı

Abone Ol

Tate Atlas her yıl güncelleyerek açıkladığı "Dünyanın En İkonik Yemek Mekanları” listesini 2023’e veda ederken yayımladı. Dünyanın önde gelen restoranlarının yer aldığı listede bulunan Türk restoranları ise dikkat çekti. Listenin zirvesinde Viyana’da 1905'ten bu yana hizmet veren Figlmüller adlı mekan yer alırken zirveye en yakın Türk restoran ise 28’inci sırada bulunan Gaziantep İmam Çağdaş Kebap ve Baklava Salonu oldu.

EN İKONİK 3 RESTORAN

Taste Atlas’ın yayımladığı "Dünyanın En İkonik Yemek Mekanları" listesinde zirvede Viyana'da 1905'ten bu yana hizmet veren Figlmüller yer aldı. İkinci sırada Napoli'de 1870'te kurulan L'Antica Pizzeria da Michele, üçüncü sırada ise Münih'te 1589'da kurulan Hofbräuhaus München adlı mekan en ikonik restoranların arasına ismini yazdırdı. Bir yıl önce 52 sırada olan Antalya’nın efsanevi restoranı 7 Mehmet ise 9 basamak atlayarak bu kez 43’üncü sıradan listeye girmeyi başardı.

TÜRKİYE’DEN LİSTEYE GİREN O RESTORANLAR

Türkiye’den 6 mekanın girdiği ‘Dünyanın En İkonik Yemek Mekanları’ listesinde restoranların isimleri merak konusu oldu. Listeye 28’inci sıradan giren Gaziantep İmam Çağdaş Kebap ve Baklava Salonu Türkiye restoranları arasında en üst sırada yer aldı. Ancak, İmam çağdaş bir önceki yıla göre 7 sıra geriledi. Onu 39’uncu sıradan Bursa Uludağ Kebapçısı Cemal & Cemil Usta izledi. İstanbul Fatih’te yer alan Tarihi Sultanahmet Köftecisi Selim Usta listeye 75’inci sıradan, İstanbul Kadıköy’de bulunan Çiya Sofrası 119’uncu sıradan, İstanbul Beyoğlu’ndaki Hacı Abdullah Lokantası ise 120’nci sıradan girdi.

{ "vars": { "account": "G-2WKLC3DMKW" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }