Gündem

Elnur Eltürk, "Türkiye, geri adım atmayacak”

Azerbaycan'ın başkenti Bakü merkezli Türk Aksakallıları Birliği'nin (TAİB) Başkan Yardımcısı, Elnur Eltürk' "Ankara'daki TUSAŞ savunma tesisinde gerçekleştirilen terör eyleminin amacı, kardeşimiz Türkiye'nin milli savunma sanayisine saldırmaktır. Terör eylemi olma ihtimali vardı ve hatta bazı filmlerde sahnelenmişti. Mesela birkaç yıl önce “Teşkilat” filminin senaryosuna bu olasılıklar dahil edilmişti" dedi.

Abone Ol

Azerbaycan'ın başkenti Bakü merkezli Türk Aksakallıları Birliği'nin (TAİB) Başkan Yardımcısı, Diaspora konusunda araştırmacı-uzman Elnur Eltürk'ün açıklamasında bu sözleri söylediğini bildirdi.

Filmde gösterilen ana hedefin Türkiye'nin ulusal savunma sanayi sistemi ve onu geliştiren mühendisler olduğunu söyledi: "Basit bir mantık var: Terör örgütünü yaratan güçler, Türkiye'yi karıştırmak ve ortak hedeflerden yönlendirmek için kullanıyor. . Son 30 yıldır terör örgütlerini yönetenler Türkiye'yi zayıflatmaya, nüfuz alanı içinde tutmaya çalışıyor. Türkiye'nin bölgesel bir güçten uluslararası bir güç olma yolunda büyük bir mesafe kat ettiğini unutuyorlar."

 Eltürk, Türkiye'nin uluslararası ilişkiler sisteminde güçlü bir taraf olarak hareket etmesi nedeniyle bu faktörlerin bu güçleri endişelendirdiğini vurguladı: "Türkiye'nin kalkınmasını engellemeye çalışıyorlar. Ama Türkiye'yi yolundan ve stratejik çizgisinden caydırmak mümkün değil. Önceki dönem geride kaldı. Türkiye, ulusal çıkarlarının korunması yönünde izlediği politikadan tek bir adım bile geri atmayacaktır. Yani Türkiye bir hedef koymuş ve bunu başaracaktır. Özellikle Türkiye, milli savunma sanayisinin gelişmesini sağlamaya çalışıyor ve bu yönde ciddi ilerlemeler var. Terör eyleminde şehit olanlara Allah'tan rahmet, gazilere şifalar diliyorum. Uluslararası toplumun ve insan hakları örgütlerinin terörizmi kararlı bir şekilde kınamasını bekliyoruz."

{ "vars": { "account": "G-2WKLC3DMKW" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }