Son zamanlarda artan dolandırıcılık olayları vatandaşı canından bezdirdi. Vatandaşın cebine göz diken dolandırıcılar her yola başvurarak mağduriyet yaratıyor. Antalya Emlakçılar İş Takipçiler ve Oto Galericiler Esnaf Odası Başkanı İsmail Çağlar ise vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı. Başkan Çağlar dolandırıcıların tuzaklarını tek tek deşifre ederek vatandaşlara bilgi verdi.

Dolandırıcıların en çok başvurduğu tuzaklara tek tek açıklayan Başkan Çağlar, şunları kaydetti:

-Antalya ve diğer şehirlerde kiralık evlerini kiralamak isteyen kişiler, siz değerli meslektaşlarımızla irtibata geçerek dikkat çekiyor.

- Fiyat Oyunu Bu kişiler, ilan sitelerine koyduğunuz dairelerin kira bedellerini emsallerinden daha uygun bir fiyata kiralamak istediklerini belirtiyorlar.

MEB'den 'hayalet liselere' ağır yaptırım MEB'den 'hayalet liselere' ağır yaptırım

- İrtibat Bilgileri İlanlarınıza ilgi gösteren kişilerden, ev sahibi ile iletişim kurabilmeleri için irtibat bilgilerini istiyorlar.

- Kapora Talebi Kiralamak için arayan kişilerden, evlerin kira bedellerinin emsallerine göre uygun olduğunu iddia ederek kapora talep ediliyor.

- İletişim Kopması Kaporanın alınmasının ardından, kiraya verecek kişilerle iletişim kurulamadığı bilgisi gelmektedir.

- Tarih Hatırlatması: 1 Kasım 2023 itibariyle, yetkisiz ilan girmenin yasak olduğunu ve yetki belgesi almanın ne kadar önemli olduğunu hatırlatmak isterim.

- Beraber İş Yapma Önerisi: Yer gösterme ve kiracı belirleme süreçlerini, kiracı ile ev sahibinin görüşmelerini birlikte yapmanız doğru olacaktır.

- Dikkat Edilmesi Gerekenler Bizzat görmediğiniz, anahtarını almadığınız evlerin ilanını vermemenizi, yetki belgesi ile tapu kayıtlarının kontrol edilmesinin önemini bir kez daha hatırlatmak isterim.

- Hukuki Risk: Aksi halde, TCK kapsamında bilişim sistemlerini kullanarak dolandırıcılık suçunun nitelikli haline aracılık etmiş olursunuz.

Editör: Emre Gündoğdu