Antalya Elektrik Mühendisleri Odası Şube Başkanı Şaban Tat, son zamanlarda özellikle konutlarda ve ormanlık alanlarda elektrik kaynaklı yangın vakalarında artışın önlemek için vatandaşların aşırı yüklenmelerden kaçınmaları ve düzenli kontrollerini yaptırmaları gerektiğini vurguladı. Yaz aylarında enerji tüketiminin hızla arttığına dikkat çeken Tat, elektrikteki ciddi tüketim artışının özellikle klimaların çalışmasıyla ilişkili ve evlerde kullanılan cihazların dikkatli bir şekilde yönetilmesi gerektiğini ifade etti. Tat, ayrıca vatandaşları yılda en az bir kez elektrik tesisatlarını kontrol ettirmeleri konusunda uyardı ve periyodik kontrollerin önemini vurguladı.

Özellikle yaz aylarından enerji tüketiminin hızla arttığına dikkat çeken Tat, “Yaz aylarında enerji tüketimimiz hızla artıyor çünkü yaşadığımız şehirde enerjiyi daha çok soğutmada kullanıyoruz. Böyle olunca da daha çok klimaların çalışmasına neden oluyor ve elektrikte de ciddi anlamda bir tüketim söz konusu oluyor” dedi. 

E M O Başkanı Şaban Tat’dan Hayati Uyarılar

YANGINA SEBEBİYET VERİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gölcük Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti Cumhurbaşkanı Erdoğan Gölcük Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti

Sadece klimanın değil yaz döneminde evlerde kullanılan cihazların ısınmasıyla enerji tüketimi daha fazla arttığını ifade eden Tat, “Evde de tesisatlarımıza dikkat etmemiz gereken hususlar, aynı prizden 5-6 tane cihazın beslenmesi veyahut da evimize yeni bir cihaz bağlatacağımızı örneğin klima bağlatacağımızda bununla ilgili yetkili mühendisten, yetkili tesisatçıdan bilgi almadan kurdurmamalıyız. Bu durumlarda bize elektrik tesisatına ciddi yüklenmelere ve böylelikle de aşırı ısınmalarla birlikte de yangınlara sebebiyet veriyor” diye konuştu.

E M O Başkanı Şaban Tat’dan Hayati Uyarılar 1

YILDA BİR KEZ KONTROL ŞART

Vatandaşları yılda en az bir kez elektrik tesisatlarını kontrol ettirmeleri gerektiği konusunda uyaran Tat, “Evde elektrik tesisatlarında topraklama ölçümlerini yaptırmalı, buradaki periyodik kontrollerini yaptırmaları biz çok önemsiyoruz. Yangın önlenebilir bir afettir. Dikkat ettiğimiz noktada başımıza bir felaket gelmeyecektir” diye kaydetti.

Editör: Haber Merkezi