31 Mart yerel seçimleri yaklaşırken, partilerde aday belirleme çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda AK Parti’de de hareketli günler yaşanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Antalya, Konya, Eskişehir ve Kahramanmaraş teşkilatlarıyla temayül yoklaması yapacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında, 2 haftadır devam eden ve Genel Merkez’de gerçekleştirilen toplantılarda 18 büyükşehir için nabız tutuldu.

MHP Lideri Bahçeli’den Özgür Özel’e tepki: Erken seçim çağrısı akıl tutulmasıdır MHP Lideri Bahçeli’den Özgür Özel’e tepki: Erken seçim çağrısı akıl tutulmasıdır

AK PARTİ VE MHP HANGİ İLLERDE ADAY GÖSTERMEYECEK?

AK Parti ve MHP arasındaki işbirliği görüşmeleri de sürüyor. İki parti, 30 büyükşehirde ortak aday gösterecek. Mersin ve Manisa'nın da MHP'ye bırakılması kararı alındı. Kalan 28 büyükşehirde ise AK Parti kendi adayları ile seçime girecek.

Edinilen bilgiye göre Türkiye genelinde ise 51 ilin 47'sinde AK Parti, 4'ünde MHP aday çıkaracak. Böylece AK Parti, 28'i büyükşehir olmak üzere, toplam 75 ilde seçime katılacak. İstanbul ve Ankara'nın ilçelerindeki çalışmalar da tamamlandı.

İstanbul'da Silivri ve Beşiktaş; Ankara'da ise Kalecik, Etimesgut, Gölbaşı, Elmadağ ve Polatlı belediyelerinin MHP'ye bırakıldığı öğrenildi.

ADAYLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ankara, İstanbul ve İzmir büyükşehirlerine yönelik adayların da ocak ayının ilk haftasında açıklanması bekleniyor.

Editör: Özge Toptaş