Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Antalya Valisi Hulusi Şahin'i makamında ziyaret etti. Tatar, Antalya’nın turizm alanındaki tecrübesinin KKTC ile paylaşmasının en büyük temennileri olacağını belirtti. Cumhurbaşkanı Tatar, AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu'nun da katıldığı ziyaret sonrasında açıklamalarda bulundu. KKTC'nin Doğu Akdeniz'de bağımsız bir Türk devleti olarak gelişmeye devam ettiğini belirten Tatar, “Bu gelişme, özellikle turizm alanında, yükseköğrenimde üniversitelerle ve tarımsal alanda gerçekleşiyor. Özellikle Türkiye'den Anamur Alaköprü Barajı’ndan getirilen yılda 75 milyon metreküp suyun akması ile tarımsal anlamda da bu suyun büyük hizmetleri olacak” dedi.

“OLAĞANÜSTÜ BİR ÇABA SARF EDİYORUZ”

Farklı ülkelerden milyonlarca ziyaretçiyi ağırlayan Antalya’nın özellikle turizm alanındaki tecrübesinin KKTC ile paylaşmasının en büyük temennisi olacağını kaydeden Tatar, “Antalya, ana vatanımız Türkiye Cumhuriyeti'nin bu Akdeniz çanağında en büyük, en başarılı bir turizm kenti. Şu anda aldığım bilgilere göre yıllık turist sayısı 25- 30 milyonu bulmuş vaziyette. Antalya ile yapılacak çalışmalarımız olacaktır diye düşünüyorum. Bundan sonra bu temasların ve bu gibi değerlendirmelerin daha sık olması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü dünyaya buraların tanıtılmasında KKTC'nin de bu bölgede bir destinasyon olarak gösterilmesi, tanıtılması önemlidir diye değerlendirmek istiyorum" diye belirtti. 

Milli İstihbarat Akademisi'nde ilk ders MİT Başkanı İbrahim Kalın'dan Milli İstihbarat Akademisi'nde ilk ders MİT Başkanı İbrahim Kalın'dan

“KIBRIS’TAN DAHA FAZLA TURİST GELECEK”

KKTC’de yeni açılan Ercan Havalimanı’nın, ek terminallerle yolcu kapasitesinin arttığını belirten Tatar, “Bu sayede çok daha fazla turist KKTC’ye ulaşabilecek. Diğer yandan Antalya ile KKTC’nin yakın mesafede olması nedeniyle, aramızdaki münasebetlerin daha da geliştirileceğini ve karşılıklı olarak gerçekleştirilen ziyaretlerin çok daha anlamlı olacağını düşünüyorum. Antalya bizim için çok değerli bir kenttir. Sahip olduğu doğal güzellikleri ve iklim açısından benzerlikleri nedeniyle Antalya, Kıbrıs’a çok benzemektedir. Dolayısıyla buraya gelip yerleşen çok sayıda insanımız bulunmakta” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Editör: Emre Gündoğdu