Kurban Bayramı öncesi et fiyatlarının düşmesinin olumlu bir gelişme olduğunu dile getiren Yardımcı, ancak düşüşün işsizlik ve Et Balık Kurumu'nun müdahalesi gibi faktörlerden kaynaklandığını belirterek “Fiyatlar düştü çoğu tezgahlara yansıdı ama afaki bir düşüş olmadı” dedi. Talebin artması durumunda fiyatların yeniden yükselebileceğini ifade eden Yardımcı, kasap esnafının mağduriyetine dikkat çekerek, artan giderler ve düşen gelirler nedeniyle işlerin zorlaştığını belirtti. Yardımcı, “Fiyatlar düşsün ve vatandaşın evine et girsin istiyoruz. Ama bu durum kasabın elinde değil. Biz alıp satanız. Giderimiz artıyor, gelirimiz düşüyor ve işler düşüyor. Onun için devletin bir an evvel hem alım gücünü artırması gerek hem de esnafa faydası olması gerekir” diye konuştu.  

DEVLETTEN FAİZSİZ KREDİ TALEBİ 

Yardımcı, geçtiğimiz günlerde gelirler daire başkanıyla ve esnaf odaları birliği başkanıyla bir toplantı yaptıklarını belirterek, gelir-gider dengesinin bozuk olduğunu ve esnafın bankalara yüksek miktarlarda ödeme yaptığını söyledi. Esnafın girdilerinin arttığını ve maliyetlerinin düşürülmesi gerektiğini ifade eden Yardımcı, devletten faizsiz kredi ve sosyal destekler talep etti. 

20 Mayıs döviz güne nasıl başladı? 20 Mayıs döviz güne nasıl başladı?

Kurban Bayramı'na ilişkin olarak ise Yardımcı, et fiyatlarının belirlenmesinin zor olduğunu ancak piyasanın dengesinin kurban satışlarıyla etkilenebileceğini belirterek, “Kurban Bayramı en tehlikeli şey. Çünkü eğer vatandaş gidip kurban alırsa, kurbana verilen büyük hayvanlar var onlar da kesime geliyor. Bu sefer kurban eğer para ederse fiyat yükselirse o zaman tabi ki fiyatlar değişebilir. Yani biz istiyoruz değişmesin, düşsün. Ama tabi ki bugün yatıyorsun, sabah kalkıyorsun, piyasa değişiyor. Onun için yani yarın fiyat ne olur, ne diyeceğimizi bilmiyoruz” dedi.  

“KASAPLARDA ET BALIK ETİ SATSIN” 

Kasap esnafının mağduriyetine dikkat çeken Yardımcı, devletten adil bir yaklaşım ve destek talep ederek, “Vatandaşa ucuz et yedirmek istiyorsanız kasaplar olarak reyonları 2’ye böleriz. Bir tarafa et süt kurumunun eti, deriz. Bir tarafta kendi yerli esnafımızın etini satarız. Bugün 55 bin esnaf Et Balık Kurumunun etini satar. 3-5 tane zincir markete gerek yok. Bugün Türkiye'de en çok para kazanan zincir marketler ve tavukçular” diye konuştu.