Spor

Fatih Altaylı ve Hayri Kozak’tan ‘karaborsa bilet’ konusuyla ilgili Telegol’e özel açıklamalar

Lider Haber TV ekranlarında yayınlanan Telegol programına konuk olan Gazeteci Fatih Altaylı ve Galatasaray Divan Kurulu Üyesi Hayri Kozak, Galatasaray’ın uzun süredir gündeminde olan ‘karaborsa bilet’ konusuna dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

Son günlerde Türk futbolunun gündemini oldukça meşgul eden Galatasaray’daki ‘karaborsa bilet’ konusu efsane spor programı Telegol’de masaya yatırıldı. Telegol canlı yayınına Gazeteci Fatih Altaylı ve Galatasaray Divan Kurulu Üyesi Hayri Kozak bağlanarak gündeme bomba gibi düşecek açıklamalarda bulundu. Hayri Kozak, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’e ‘karaborsa bilet’ konusunda yüklenerek, “Dursun beyefendi yani başkanımız kenarda köşede içerden vuruluyoruz diye dedikoduları yaratacağına başkanlığını yapsın. Bu konuda ciddi bir soruşturmayı uygulamaya koysun” dedi.

GALATASARAY DİVAN KURULU ÜYESİ KOZAK, DURSUN ÖZBEK’E YÜKLENDİ

Galatasaray Divan Kurulu Üyesi Hayri Kozak, karaborsa bilet konusuna değinerek Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’ten kulüp içinde ciddi bir soruşturma başlatılmasını istediğini belirtti. Dursun Özbek’e eleştirilerde de bulunan Kozak, şu ifadeleri kullandı:

“Galatasaray divanında bütün büyük kulüplerde olduğu gibi kulübün en üst seviyedeki danışma kuruludur. Bir taraftan hakaret ediyor, divan başkanı bana söz vermiyor bende çıktım gittim. Fatih Altaylı benden önce harekete geçti. 18 kişilik listedekilerin adını ben bilmiyorum. Grup sözcüsü arkadaşımız çok sert bir yazı yazdı. Ben hala kulüp başkanlarından adam gibi açıklama bekliyorum. Başkan sayın üyeler ben size içten vuruluyoruz son günlerde çok ağır ithamlara maruz kalıyoruz dediğimizin şimdi örneğini görüyorsunuz dedi. Benim konuşmamın üzerine. Beni Galatasaray’da düşman olarak görecek adam anasından doğmadı. Buna başkan da dahil. O kadar onurlu bir insanım ben. Fatih Altaylı gibi bende mutlaka kulüp içinde ciddi bir soruşturma bir olay olduğunu ısrarla bende bir divan üyesi olarak 60 yıldır Galatasaraylı olarak direkt başkandan istiyorum. Hatta öyle bilet fiyatları duyuyoruz ki Galatasaray kulüp tarihinin en yüksek biletten gelen cirolarını yaptı. Orada bir çatlak bir şeyler var mutlaka soruşturmaya girmeye değerdi. Onların soruşturmasını yapsanız ne Dursun Özbek’e bir şey kaybettirir ne de arkadaşlarına. Yeterli her şey temiz temiz açıklansın bütün hesaplar kitaplar ortaya dökülsün. Dursun beyefendi yani başkanımız kenarda köşede içerden vuruluyoruz diye dedikoduları yaratacağına başkanlığını yapsın. Bu konuda ciddi bir soruşturmayı uygulamaya koysun.”

FATİH ALTAYLI: BU DEDİKODULARI BİZ GÜNDEME GETİRİNCE BİRDEN BİRE BİLET BULUNMAYA BAŞLADI

Karaborsa bilet konusuyla ilgili açıklamalarda bulunmak üzere Telegol yayınına bağlanan Gazeteci Fatih Altaylı, “Galatasaray’da yaklaşık bir buçuk senedir süren bilet meselesi var. Bu konu 15 gün 20 gün önce bir grup Galatasaraylı üye sosyal medyada savcılara suç duyurusunda bulunacaklarını söylediler. Bulundular mı bulunmadılar mı ben onu bilemem. İlk burada başladı olay. İkinci mesele Hayri Kozak geçen ay divan kurulunda kursiyer çıktı ve ‘böyle böyle iddialar var bu iddiaları açıklığa kavuştur’ dedi başkana. Galatasaray camiasında hep Eray Yazgan’ın herhangi bir yürüyen işi olmamasına rağmen bu serveti nerden buluyor soruyorlar. Alper Narman’ın altındaki lüks otomobiller sağda solda villaların suyu nerde geliyor diye konuşuluyor. Umarım başkan bunlar ile ilgili soruşturma yapar. Maçlarda bilet bulmak mümkün değil. Biletler sözde satışa çıktıktan sonra yaklaşık 15 saniye içeresinde bitti deniliyor. Bilet almak isteyenleri başka yere yönlendiriyorlar ve orda fahiş fiyatlarda bilet satılıyor. Bu dedikoduları biz gündeme getirince birden bire bilet bulunmaya başladı” ifadelerini kullandı.

2 BİN EURO KOMİSYON İSTEDİLER

Karaborsa bilet mağdurlarından Volkan Ersöz, Telegol canlı yayınına katılarak önemli açıklamalarda bulundu.

Almanya’nın Düseldorf kentinde yaşadığını söyleyen Ersöz, “Galatasaray’ın adı kullanılarak çıkar elde eden birileri var. Galatasaray’ın adını kullanarak ceplerine para giriyor. Yurt dışında yaşadığım için özellikle Avrupa maçlarına daha çok hakimim. Avrupa maçlarına bilet bulmak imkansız hale geldi. Kulüp kanallarına yada taraftar temsilcilerine ulaşmaya çalıştım. Benden 2 bin Euro kombine için komisyon istendi. Buna ek olarak o yılki kombine bilet fiyatının arakamı istendi. Bunu isteyenler aracı kurumlardı. Bu kişiler ekmek parası adı altında ceplerine para koymaya çalışılan, kullanılan kişiler var” dedi.

{ "vars": { "account": "G-2WKLC3DMKW" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }