İYİ  Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve Antalya eski Milletvekili Feridun Bahşi Lider Haber ekranlarında canlı yayınlanan Gün Başlıyor’a konuk oldu. Ahmet Demir’in sorularını yanıtlayan Bahşi çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti’den arka arkaya gelen istifaları değerlendiren Feridun Bahşi, “Siyaset politikaya dönüştüğü için biz politikacı olmadığımız için zaten kenardan izliyoruz. Bu sonucunda da kalite ortaya çıkıyor. Dün seçilmişsin bir partiye bugün ben istifa ediyorum. Ya kardeşim dünde bu parti böyleydi bugün de böyleydi. Niye istifa ediyorsun. Niye boş açıklamalarla ben artık gidiyorum diyorsun. Bunu anlamak mümkün değil. İYİ Parti’nin suçlandığı veya itham edildiği eksen kayması ne deniyor Tayyip Erdoğan’ın büyükşehirleri alması için Millet İttifak’ından ayrıldı diye bir itham var.  Ancak istifa edip gidenlerin çoğunun AK Parti ile istişare ettiğini duyuyorum. O zaman niye gidiyorsun kardeşim. Eğer sen partinin eksen kaymasını eleştiriyor ve politikalarını beğenmiyorsan niye AK Parti ile görüşüyorsun” dedi.

“İSTİFA EDECEĞİNİ BİLİYORDUK”

Yüksel Arslan’ın istifasını değerlendiren Bahşi, “ Yüksel Arslan, Mansur Yavaş’ın özel kalem müdürüydü. Mansur Yavaş ile birlikte hareket eden bir adam. Biz biliyorduk ki Cumhuriyet Halk Partisi ile yollar ayrılırsa istifa edeceğini biliyorduk” ifadelerini kullandı.

“KESİNLİKLE BUNU ATLATACAĞIZ”

Bakan Güler'den resmi temaslar: John Bass'ı kabul etti Bakan Güler'den resmi temaslar: John Bass'ı kabul etti

Ahmet Demir’in kendisinin istifa edip etmeyeceği yönündeki sorusuna cevap veren İYİ  Parti Kurucular Kurulu Üyesi Feridun Bahşi, “Ben İYİ Parti’nin kurucusuyum. Partinin tüzel kişiliğinin avukatıyım. Genel Başkanın avukatıyım. Niye istifa edeyim. Ben kurmuşum partiyi. Sıkıntılı bir döenm geçiyoruz bunu kabul etmek lazım. Ancak bunu kesinlikle atacağız” şeklinde konuştu.

“KOŞARAK GELENLER KOŞARAK GİTTİLER”

İYİ Parti’de kurucu üyelerden istifa olmadığını söyleyen Bahşi, “ Biz 2015 yılında bu yola çıktık. MHP’de kurultay talep ettik olmadı. Daha sonra arkadaşlarımızın çoğu ihraç edildi ve İYİ Parti hareketini ortaya çıkardık. O dönemden yani 2015’ten beri yürüyenlerden kimse yok istifa eden partiden. Parti çok büyüdü 18’lere geldi, 20 dendi, 22 dendi. Bu dönemde iktidara geliyor diye koşarak gelenler koşarak gittiler. Gidenlerin çoğu onlar” dedi.

Editör: Emre Gündoğdu