Antalyaspor’dan ve Türkiye’den yaptığı gol sevinci sebebiyle olaylı bir şekilde ayrılan Sagiv Jehezkel için FIFA kararını verdi. Şubat ayında konuyu FIFA’ya taşıyan ve 1 milyon 200 bin Euro tazminat ve sözleşme fesih talebinde bulunan İsrailli futbolcu için karar verildi. Uzun süredir ülkesinin takımlarından Maccabi Tel Aviv ile sözleşme imzalamak için çıkacak kararı bekleyen Sagiv Jehezkel, bonservisini eline aldı.

YENİ KULÜBÜNE İMZA ATACAK

İsrail medyasından One’ın haberine göre, Antalyaspor’un resmi olarak sözleşmesini fesih etmemiş olsa da Türkiye’den ayrıldığı tarih olan 24 Ocak’ı ayrılık tarihi olarak belirleyen FIFA, Sagiv Jehezkel’in istediği kulübe imza atabileceğine hükmetti. Maccabi Tel Aviv ile prensip anlaşmasına varan Jehezkel’in verilen bu kararın ardından imza atmasında bir engel kalmadı.

100 BİN EURO FATURA

FIFA, Antalyaspor’dan ayrıca tazminat ödemesine de hükmetti. Jehezkel’in 1.2 milyon Euro’luk beklentisini kabul etmeyen FIFA, 1 Ocak ile 24 Ocak’a kadar olan kısım için 45 bin Euro, 25 Ocak’tan sonraki kısım için de 35 bin Euro ödenmesine karar verirken, faizlerle birlikte bu rakamın 100 bin Euro’yu bulacağı ifade edildi. Antalyaspor’un söz konusu borcunu 45 gün içerisinde ödememesi halinde transfer engeline bir dosya daha eklenecek.

AVUKATI AÇIKLADI

Süper Lig'de derbi tarihleri açıklandı Süper Lig'de derbi tarihleri açıklandı

Verilen kararın ardından İsrail medyasına açıklamada bulunan  Avukat Roi Rosen, “Çok uzun bir bekleyişin, zorlu ve karmaşık bir prosedürün ardından, oyuncu nihayet profesyonel hayatına devam edebilecek” sözlerini kullandı. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Sagiv Jehezkel de “Ne kadar da bekledim. Her şey için şükürler olsun” sözlerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi