Lider Haber ekranlarında seyircisi karşısına çıkan Murat Er’in sunduğu Gün Ortası programının canlı yayın konuğu Filistinli gazeteci Mohammed Abu Taqiya oldu. Taqiya, Gazze’de yaşanan katliamı Lider Haber’de anlattı. Taqiya aynı zamanda Cebaliye Mülteci Kampına yönelik bombalı saldırının detaylarını paylaştı. Taqiya, saldırıda hayatını kaybedenlerin yüzde 90’ının kadınlar ve çocuklardan oluştuğunu bildirdi.

“SİVİL KAYIPLARIN YÜZDE 90’I KADINLAR VE ÇOCUKLARDAN OLUŞUYOR”

İsrail’in Cebaliye Mülteci Kampına yönelik bombalı saldırısının detaylarını aktaran Taqiya, “Son 24 saatte Gazze’deki en yoğun bölge olan Cebali’nin hedef alınmasına şahit olduk. 2 defa hedef alındı. Dün öğle saatlerinde mülteci kampında bir bombardıman yaşandı. Yaklaşık 6 tane bomba atıldı. Her bombanın infilak gücü 1 ton. Yani 6 ton gücünde bomba atıldı. Üzerinden 16 saat geçmeden yine o mülteci kampı hedef alındı. Oradaki sivil kayıpların yüzde 90’ı kadınlar ve çocuklardan oluşuyor. Ekipler ve Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar son 24 saatte yapılan iki katliamda 20 kişinin şehit edilmesinden bahsedildi. 800 kişinin de yaralanmasından bahsedildi. Neredeyse 1280 civarında kişinin de arama çalışmaları devam ediyor. Bu insanlar kayıp olarak kaydedildi” ifadelerini kullandı.

İsrail, Lübnan'a savaş planlarını onayladı İsrail, Lübnan'a savaş planlarını onayladı

“YARALI VE ŞEHİTLERİN SAYISINA BAKTIĞIMIZDA 35 BİNİ GEÇMİŞ DURUMDA”

Gazze’de yaralı ve şehit sayısının 35 bini geçtiğini belirten Taqiya, “Bugün Gazze’deki saldırıların 27.günündeyiz. Saldırıların ilk gününden bugüne kadar yaklaşık 2 bin kişinin enkaz altında olduğu söyleniyor ve hala onlara canlı ya da cansız olarak ulaşılamadı. Buna bir neden soracak olursanız, biliyorsunuz Gazze 17 yıldır kuşatma altında. Oradaki arama ve kurtarma ekiplerine neredeyse bu 17 yıl boyunca hiçbir makineleri getirilmedi, hiçbir izin verilmedi. Bugün yakıtın da bulunmamasıyla birlikte var olan iş makineleri bile çalışmaz hale gelmiş durumda. Yakıtlar hastaneye yönlendirildi. Dün akşam bu hastanelerden birinin ana jeneratörünün durdurulduğuna dair açıklama yapıldı. Artık yakıt olmadığından dolayı durdurmak zorunda kaldılar. Oradaki hastalar ve bizler yeni bir felaketle karşı karşıya kalabiliriz. Gazze’deki bütün hastanelerin kapasitesine baktığımızda en fazla 2 bin – 2 bin 100 civarı yatak var. Ancak yaralı ve şehitlerin sayısına baktığımızda 35 bini geçmiş durumda. Bu sayı neredeyse var olan imkanların 20 katı” şeklinde konuştu.

Filistinli gazeteci Mohammed Abu Taqiya’nın açıklamalarının tamamını izlemek için:

Editör: Haber Merkezi