Foto Galeri

Halkalı Güneş tutulması birçok ülkeden görüldü

Güneş'in etrafında ‘ateş çemberi’ oluşturan halkalı Güneş tutulması ABD başta olmak üzere birçok ülkeden görüldü. Bir sonraki halkalı Güneş tutulmasının 2046'da gerçekleşmesi bekleniyor.

Abone Ol

ABD ABD’de, Pasifik zaman dilimiyle saat 09.13`te başlayan tutulma Oregon, Nevada, Utah, New Mexico ve Teksas eyaletlerinden izlendi. Tutulma California, Idaho, Colorado ve Arizona`nın belirli bölgelerinden de görüldü.

ABD Çok sayıda kişi, karatmalı gözlükler ve teleskoplarla halkalı Güneş tutulmasını izledi.

ABD

ABD

ABD

ABD

BOLİVYA Halkalı Güneş tutulması Bolivya`nın Cochabamba şehrinde bulunan Cristo de la Concordia’da (İsa Heykeli) gözlemlendi. Vatandaşlar güneş tutulmasını izledi.

BOLİVYA

KANADA Halkalı Güneş tutulması Kanada`nın Mississauga kentinden de görüntülendi.

KOLOMBİYA Halkalı Güneş tutulması Kolombiya`nın turistik bölgesi Tatacoa Çölü’nde görüntülendi.

KOLOMBİYA Güneş tutulmasını izlemek için çok sayıda kişinin geldiği Tatacoa Çölü’nde karatmalı gözlükler ve teleskoplar kullanıldı.

KOLOMBİYA Halkalı güneş tutulması başkent Bogota olmak üzere birçok kentte ilgiyle takip edildi.

MEKSİKA Halkalı Güneş tutulması, Meksika`nın başkenti Meksiko`daki Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi`nde (UNAM) görüntülendi.

NASA YAKINDAN İNCELEYECEĞİNİ AÇIKLAMIŞTI ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) tutulma sırasında Güneş ışığındaki azalmanın Dünya`nın "iyonosfer" adı verilen atmosfer tabakasını nasıl etkilediğini incelemek için üç sondaj roketi fırlatılacağını bildirmişti. Bir sonraki halkalı Güneş tutulmasının 2046’da gerçekleşmesi bekleniyor.

Ay’ın yörüngesi içinde Dünya’dan en uzak noktada bulunduğu esnada gerçekleşecek tutulmanın "ateş çemberi" olarak isimlendirilmesi, Güneş’i tamamıyla kapatamamasıyla oluşan halkalı görünümden geliyor. Tutulma başladığında hilal şeklini alan parçalı tutulma yaşanıyor.

{ "vars": { "account": "G-2WKLC3DMKW" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }