Foto Galeri

Suikaste uğrayan dünya liderleri

Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, Pensilvanya'da düzenlediği seçim mitingi sırasında silah sesleri duyuldu. Sağ kulağından yaralanan Trump acil olarak zırhlı aracına götürdü. Dünya tarihinde siyasette aktif olduğu dönemde veya sonrasında suikaste uğrayan çok sayıda lider bulunuyor.

Abone Ol

Suikast girişimlerinin son kurbanı, Eski ABD Başkanı Trump oldu. Trump seçim kampanyası için konuşma yaparken, silahla kulağından vuruldu.

Trump, Pensilvanya’nın Butler şehrinde kürsüde konuşurken, yaklaşık 7 el silah sesi duyuldu. İlk sesin ardından Trump’ın kürsüde sağ kulağını tuttuğu görüldü.

Trump’ın, korumalar kendini kürsüden indirmeden önce sağ yanağında kanlar akarken, yumruğunu havaya kaldırdığı görüldü.

Miting alanında panik devam ederken, korumalar, Trump`ı acil olarak zırhlı aracına götürdü.

Trump, Truth Social sosyal medya hesabından, ABD Gizli Servisi ve güvenlik yetkililerine, hızlı müdahaleleri için teşekkürlerini ileten Trump, seçim kampanyası alanında hayatını kaybeden kişinin yakınlarına ise başsağlığı diledi.

ATEŞ EDEN KİŞİ VE OLAY YERİNDE BULUNAN BİR KİŞİ ÖLDÜ Butler Bölge Başsavcısı Richard Goldinger, eski ABD Başkanı Donald Trump`ın seçim kampanyası sırasında meydana gelen saldırıda, ateş eden kişinin ve olay yerinde bulunan bir kişinin öldüğünü açıkladı.

Suikast tarihinin en bilinen örneklerinden biri elbette ABD`nin 35. Başkanı John F. Kennedy`ye 22 Kasım 1963 cuma günü gerçekleştirilen ve ölümüne yol açanı.

Seçim kampanyası için üstü açık limuziniyle Dallas`ta bir geziye katılan Kennedy, açılan ateşte ensesi ve başına aldığı yaralar sonucu, Parkland Hastanesi`ne götürülürken yolda hayatını kaybetti.

Eski Japonya Başbakanı Şinzo Abe 8 Temmuz 2022 yılında katıldığı bir etkinlikte silahla vurularak hayatını kaybetti.

67 yaşındaki Abe, Japonya`nın batısında yer alan Nara kentinde konuşma yaparken silahlı saldırıya uğradı.

Abe`ye çifte ile ateş açan 42 yaşındaki saldırganın yakalandığı öğrenildi. NHK televizyonu da Abe`nin saldırının ardından muhtemelen kalp krizi geçirdiğini kaydetti.

Pakistan`da iki kez başbakanlık yapan Benazir Butto çok uzun süre sürgün hayatı yaşadı. 2007`deki seçimlere katılmak üzere ülkesine dönme kararı aldı. El-Kaide tarafından sürekli tehdit aldı. 18 Ekim 2007`de bombalı saldırıya maruz kaldı, yara almadan kurtuldu, ancak 138 kişi bu saldırıda hayatını kaybetti.

Daha sonra 27 Aralık 2007`de tarihinde Ravalpindi`de düzenlediği seçim mitinginin ardından gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybetti.

14 Nisan 1865`te Lincoln ve eşi "Our American Cousin" (Amerikalı Kuzenimiz) adlı oyunu izlemek için Ford Tiyatrosu`na geldi. Lincoln burada başından vuruldu.

Kral Faysal Faysal, 1964 - 1975 yılları arasında Suudi Arabistan`da krallık yaptı. 1973 Enerji Krizi sırasında ön plana çıktı ve Time dergisinde yılın adamı seçildi.

25 Mart 1975`te yeğeni Faysal bin Musad tarafından sarayında öldürüldü.

Refik Hariri 1992`de Lübnan başbakanı oldu. 1995`e kadar bu görevde kaldı. 1996`da ulaştırma bakanı oldu ve 1998`e kadar bu görevi sürdürdü. 2000 yılında ikinci kez başbakanlık koltuğuna oturma imkânı elde etti ve 2004 yılına kadar da bu görevi sürdürdü.

14 Şubat 2005`te, Beyrut`taki St George oteli yakınlarındaki bir kavşağın bir tonluk TNT ile havaya uçurulması ile öldürüldü.

Mohandas Karamchand Gandhi, 30 Ocak 1948`de Delhi`deki akşam namazı toplantısına giderken, genç bir Hindu fanatiği olan Nathuram Godse tarafından vuruldu.

Nicolas Maduro Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro`ya törende konuşma yaptığı sırada bomba yüklü drone ile saldırı düzenlendi, saldırıda Maduro yaralanmadı.

William McKinley, Amerika Birleşik Devletleri`nin (1897-1901) 25. başkanıydı. 6 Eylül 1901, McKinley fuarında konuşma yaparken Leon Czolgosz, başkanın göğsüne ve karnına iki el ateş etti.

James A. Garfield, başkanlık tarihinin en kısa ikinci görev süresine sahip olan 20. ABD başkanıydı. 2 Temmuz 1881`de, görevde sadece dört ay kaldıktan sonra, New Jersey, Elberon`daki hasta karısını ziyarete giderken Charles J. Guiteau tarafından sırtından vuruldu.

18 Haziran 1988`de Anavatan Partisi`nin olağan genel kongresi yapıldığı sırada, dönemin başbakanı Turgut Özal`a suikast girişiminde bulunuldu. Özal konuşma yapmak için kürsüye çıktıktan kısa bir süre sonra, Kartal Demirağ adlı saldırgan Özal`a iki el ateş etti. Mermi mikrofondan sekip Özal`ı sağ el başparmağından yaraladı.

Slovakya Başbakanı Robert Fico, başkent Bratislava`ya yaklaşık 200 kilometre uzaklıktaki Handlova kasabasında düzenlenen Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrasında kendisini binanın önünde bekleyenleri selamladığı sırada silahlı saldırıya uğramıştı.

Saldırıda ağır yaralanan Başbakan Robert Fico, tedavisinin ardından geçtiğimiz hafta görevine yeniden başladı.

{ "vars": { "account": "G-2WKLC3DMKW" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }