Foto Galeri

Türkiye’de çok sayıda ile beyaz örtüye büründü

Meteoroloji'nin uyarısının ardından Erzurum, Ağrı, Bingöl, Yozgat, Ardahan, Adıyaman, Kayseri ve Giresun’a kar yağdı.

Abone Ol

Meteoroloji'nin uyarısının ardından çok sayıda ilde hava sıcaklıkları hissedilir derecede düştü. Soğuk havanın etkisiyle Erzurum, Ağrı, Bingöl, Yozgat, Ardahan, Adıyaman, Kayseri ve Giresun’a kar yağarken vatandaşlar güne beyaz örtüyle uyandı.

ERZURUM’DA KAR YAĞIŞI Ülkemizi etkisi altına alan yağışlı ve soğuk hava Erzurum’da kar yağışı ile etkili olmaya başladı.

Erzurum’da dün gece yağmur ve fırtına ile başlayan yağış gece saatlerinde yüksek kesimlerden sonra şehir merkezinde de kara dönüştü. Sabah evlerinden çıkan Erzurumlular beyaz örtü ile karşılaştı.

Özellikle araçlarıyla iş yerlerine gitmek isteyen vatandaşların biriken karları temizlemekte zaman zaman zorlandıkları görüldü. Belediye ekipleri ana caddeler başta olmak üzere karla mücadele ediyor.

Meteoroloji ve AFAD, yurt genelinde beklenen sağanak yağış ve fırtına nedeniyle 41 il için turuncu, 31 il için ise sarı uyarı yayımladı. AFAD’dan yapılan açıklamada, "Meteoroloji'den alınan son bilgilere ve yapılan değerlendirmelere göre; 41 ilimiz için Turuncu, 31 ilimiz için Sarı uyarı olmak üzere toplam 72 ilimiz için meteorolojik uyarı yapılmıştır" ifadeleri kullanıldı.

İçlerinde Erzurum’un da olduğu illerde vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı, çatı uçması, ağaç/direk devrilmesi, soba/baca zehirlenmeleri, buzlanma ve don olayları ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olması hatırlatıldı.

AĞRI’DA KÖYLER KAR ALTINDA Ağrı’nın merkeze bağlı Karlıca köyünde etkili olan kar yağışının ardından bölge beyaza büründü.

Sabah evlerinden çıkan vatandaşlar, bembeyaz örtüyle karşılaşınca o anları cep telefonlarıyla kaydetti.

Görüntülerde kar yağışının evleri kapladığı görüldü.

10 DAKİKADA BEYAZA BÜRÜNDÜ Bingöl’ün Karlıova ilçesinde beklenen kar yağışı başladı, ilçe 10 dakika içinde tamamen beyaza büründü.

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü’nün uyarısının ardından beklenen kar yağışı Bingöl’ün Karlıova ilçesinde başladı.

Adını karla kaplı ovadan alan ilçede başlayan kar, 10 dakika içinde her tarafı tamamen beyaza bürüdü.

Kar yağışının devam ettiği ilçede bazı sürücüler ise araçlarını yağan kardan temizledi. Kar yağışının bölgede etkisini sürdüreceği öğrenildi.

YOZGAT’TA MEVSİMİN İLK KARI Son günlerde soğuk havanın etkili olduğu Yozgat'a mevsimin ilk karı yağdı. Kentin yüksek kesimleri beyaza büründü.

Gece saatlerinde etkisini gösteren kar yağışı, kentin yüksek kesimlerini beyaza bürüdü. Hava sıcaklıklarının hissedilir derecede düştüğü kentte, kar yağışı sonrası araçların ve çatıların üzeri de karla kaplandı.

Vatandaşlar sabah erken saatlerinde işe gitmek için park halindeki araçlarının üzerindeki karı temizledi.

ARDAHAN BEYAZA BÜRÜNDÜ Ardahan kent merkezine mevsimin ilk karı düştü. Güne karla uyanan kent halkı, karın bu yıl önceki yıllara oranla geç yağdığını söyledi.

ARDAHAN BEYAZA BÜRÜNDÜ Ardahan kent merkezine mevsimin ilk karı düştü. Güne karla uyanan kent halkı, karın bu yıl önceki yıllara oranla geç yağdığını söyledi.

Kentte gece saatlerinde başlayan yağmur, sabahın erken saatlerinde yerini kara bıraktı.

Kent merkezi kısa sürede beyaza büründü. Güne beyaz örtüyle uyanan vatandaşlar, bu yıl karın geç yağdığını söyledi.

ADIYAMAN’A İLK KAR DÜŞTÜ

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde gece saatlerinde hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte mevsimin ilk karı yüksek kesimlere yağdı.

Hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte ilçenin yüksek kesimlerine yağan kar yağışı yüksek kesimleri beyaza bürüdü.

Yüksek kesimlerin beyaza büründüğünü gören vatandaşlar kar yağışının ilçe merkezine de bir an önce düşmesi için temennilerde bulundu.

ERCİYES'TE KAR YAĞIŞI ETKİLİ Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Erciyes Kayak Merkezi'nde dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, etkisini göstermeye devam ediyor.

Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden Erciyes Dağı'nda akşam saatlerinde kar yağışı etkili olmaya başladı. Aralıklarla yağış etkisini artırırken, bölge de beyaza büründü. Kar yağışı turizmcileri sevindirirken, meteorolojiden alınan bilgilere göre ise önümüzdeki günlerde de yağışın ara ara devam edeceği öğrenildi

Öte yandan, karayolları ve belediye ekipleri, yol üzerinde olumsuzluk yaşanmaması için kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

GİRESUN YAYLALARINDAN KARTPOSTALLIK KAR MANZARALARI Doğu Karadeniz'de hava sıcaklıklarının düşmesinin ardından yüksek kesimlerde hafta sonu başlayan kar yağışı etkili oldu.

Beyaza bürünen Doğu Karadeniz yaylaları kartpostallık görüntüler oluşturdu. Giresun'un yüksek kesimlerinde hafta sonu başlayan kar yağışı, bin rakım altında ise yağmur olarak devam etti. Kar yağışı sonrası bölgedeki yaylalar karla kaplandı.

Giresun’un şehir merkezinde yağmur etkili olurken, yüksek kesimlerindeki Kümbet, Bektaş, Kulakkaya yaylaları beyaza büründü.

{ "vars": { "account": "G-2WKLC3DMKW" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }