Ülkede yaklaşık 200 ortaokul, öğrencilerin okula geldiklerinde telefonlarını teslim etmelerini gerektiren bu denemeye katılacak. Bu uygulama, 2018'de çıkarılan ve öğrencilerin okullarda telefonlarını yanlarında bulundurmalarına izin veren ancak kullanmalarını yasaklayan kanunu bir adım daha ileri taşıyor.

Eğitim Bakanı Nicole Belloubet, yaptığı açıklamada, bu yasağın amacının gençlere bir "dijital mola" vermek olduğunu belirtti.

YouTube’da yeni dönem başlıyor: Videoyu durduran kullanıcıların karşısına reklamlar çıkacak YouTube’da yeni dönem başlıyor: Videoyu durduran kullanıcıların karşısına reklamlar çıkacak

Belloubet, denemenin başarılı olması halinde yasağın ocak ayından itibaren tüm okullarda uygulanacağını söyledi.
Ekrana aşırı maruz kalmak, gelişimi olumsuz etkiliyor
Ülkede kurulan bir komisyon, çocukların ekranlara aşırı maruz kalmasının sağlıkları ve gelişimleri üzerinde olumsuz etkileri olduğuna dair endişelerini bildirmişti. Mart ayında yayınlanan 140 sayfalık bir raporda, dijital cihazların uyku, hareketsizlik, fiziksel aktivite eksikliği ve aşırı kilolu olma riskleri ile görme üzerindeki olumsuz etkileri konusunda "çok net bir fikir birliği" olduğu sonucuna varıldı.
Raporda, telefonlar ve diğer dijital teknolojilerin aşırı düzeyde kullanımının sadece çocuklar için değil, aynı zamanda "toplum ve medeniyet" için de zararlı olduğu belirtildi. Raporda ayrıca, çocukların cep telefonu kullanımının aşamalı olarak kontrol edilmesi önerildi: En az 11 yaşına kadar cep telefonu yok, 11-13 yaş arasında internetsiz cep telefonları, 15 yaşına kadar ise internet erişimli ancak sosyal medyaya erişimi olmayan telefonlar. AA
 

Editör: Özge Toptaş