GAFLET PERDESİ

Abone Ol

Burası dünya. Sende var mı davudi güzel bir ses? Dut ağacından yapılmış bir saz. Hz. Yusuf’u hatırlatan bir yüz. Etrafında dostlar pervane olup yaklaşır. Yoksa Cahız gibi sevilmeyen bir yüz, kulakları tırmalayan bir ses, kin ve nefret dolu bir göz. Zoraki edindiğin dostlar bile uzaklaşır.

***

Resmi bir yerde değil de serbest mi çalışıyorsun? Semt pazarlarında satış yapacaksın, cebin bol para görür. Yakınında cami varsa cemaate gidersen ve saat birden sonra nafile ibadet yaparsan gönlün hoş olur. Elinle muhtaçları memnun edersen amel defterinde bol sevap olur.

***

Eğer başımıza gelen felaketleri inanç ve kader bağlantılı olarak -daha kötü de olabilirdim- ‘Rabbim korudu’ dersek yine mutlu oluruz. Fakat sivilce gibi küçük bir sıkıntıda bile herkese dert yanar kahırlanırsak o zaman iyileşmez. Bir yara halini alan sıkıntımızdan dolayı dertli oluruz.

***

Toprakta fay hattı kırıldığı zaman deprem olup etrafa zararı olur. Fakat insanlar isteklerine kavuşamadıkları zaman hayal kırıklığına uğrayıp hem kendine hem de etrafına zararlı olabiliyor.

***

Dünyada başkalarının yardımı ile seni oturturlar bir koltuğa. Fakat değiştirmek istedikleri zaman kendini bulursun boşlukta. Şu dünyada ehl-i sünnet üzere yaşayıp Rabbimizin rızasını alıp dünyadan göçünce ahirette yine Rabbimizin lütfu ile hiç inmemek üzere inşallah oturursun cennet koltuğuna.

***

Vakti gelen iş için yarın yaparım diyen adam yarım adamdır. Kedinin kuyruğunda kuvvet olmadığı gibi asaleti bozuk olandan da insana hayır olmaz. İnsanın tükürüğü bile belden aşağısından çıkan maddelerin içine atılmaz. İnsanın kıymetini düşünün. 

***

Ey aşık. Senin yâr dediğin her zaman tatlı bir bahar gibi olmaz ki. Elinde varsa bol rızık, olursa bir nar olur sıcak davranış. Yok azık azalırsa sana karşı olur kar, soğuk ve kaba davranış.

***

Aşk denilen şey, birkaç saat sonra değişilen bir nöbet değildir. Ya nedir? Ömür boyu hayat yolculuğunda mutluluğu ve sıkıntıları paylaşmaktır. Var mısın? Ateş ormana düşerse yakar kül eder. Aşk, sevgi kalbe düşerse her iki kalbi de gül eder.

***

Bir mekanda ‘dikkat ölüm tehlikesi’, ‘buraya girmek tehlikeli ve yasaktır’ gibi tabelalar varsa oradan uzaklaşırsın. Fakat ev kurmak, iş kurmak istediğin insanda kumar, alkol, zina, üç kağıtçılık varsa böyle bir adamla ne cesaretle evlenmek veya iş kurmak istiyorsun.

SON SÖZ

Göz kapakları yapışık olarak dünyaya bir çocuk gelse onun gözlerini tecrübeli doktorlarımız açar. Fakat günahları yüzünden gözleri gaflet perdesi ile kapalı olan milyonlarca insan var. Rabbim hepimize hidayet versin!

{ "vars": { "account": "G-2WKLC3DMKW" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }