Yönettiği yatırım fonu sayısı 55, toplam Fon  büyüklüğü ise 750 Milyon Dolara ulaşan ve yatırımcılara gayrimenkul, menkul kıymet, özel sermaye ve teknoloji yatırımlarını çeşitlendirme konularında portföy yönetim hizmetleri sunan Neo Portföy Yönetimi A.Ş. ile gayrimenkul sektöründe başta Antalya ve Alanya olmak üzere hem ülke içinde, hem de ülke dışında birçok noktada projeleri bulunan Fenercioğlu A.Ş., işbirliği gerçekleştirdi.  

 Fenercioğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu, 2021 yılında 50 milyon euro, 2022 yılında 75 milyon euro, 2023 yılında 85 milyon Euro ciro yaptıklarını açıklayarak, 2024 yılında ciro hedeflerinin 150 milyon Euro olduğunu açıkladı.

E-postada kullanılan ifadeler nedeniyle işten çıkarılmak hak ihlali sayıldı E-postada kullanılan ifadeler nedeniyle işten çıkarılmak hak ihlali sayıldı

Neo Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yener Yıldırım, yönettikleri 55 adet yatırım fonu ile toplam yönetilen varlık büyüklüğünün 750 Milyon Dolar sınırına ulaştığını açıkladı.

 Fenercioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu ve Neo Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yener Yıldırım ortak yaptıkları açıklamada; gerçekleşen işbirliğiyle kurulan fonlar aracılığıyla, yatırımların enflasyona yenilmeyip, dövize karşı da değerlenecek taşınmaz yatırımlarını hedeflediklerini ve her bir fon için büyüklük hedefinin 500.000.000 TL olduğunu söyledi.

Dev ortaklık ile ilgili konuşan Fenercioğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu, 2018 yılında tecrübeli bir ekip tarafından temelleri atılan Şirketlerinin, hali hazırda 10 farklı ilde tüm taşınmaz tiplerine yatırım yapan Neo Portföy gibi kurumsal bir yatırımcı ile arsa ve karma gayrimenkul yatırım fonu işbirliği gerçekleştirdiklerini açıkladı.


BÜYÜK ÖLÇEKLİ PROJELERİMİZ VAR

2014 yılından bu yana pek çok prestijli projeyi hayata geçirerek bugüne kadar yaklaşık 500 bin metrekare alanda taahhüt ettiği işleri tamamladıklarını açıklayan Fenercioğlu, “Fenercioğlu, 2014 yılında inşaat sektöründe çözümleri ve mükemmeliyet anlayışıyla faaliyet göstermek üzere kuruldu. Bu süre zarfında, sunduğumuz projelerin kapsamı, çeşitliliği ve kalitesi, sektördeki liderliğimizi perçinlememize olanak sağladı. Firmamız, Türkiye genelinde 25 tane tamamlanmış proje ve 20 tane devam eden büyük ölçekli proje ile başarılarını taçlandırmıştır. Fenercioğlu Şirketler Grubu olarak kuruluş yerimiz olan Antalya’nın yanı sıra Türkiye’de Bodrum Gümüşlük ve İzmir Göztepe’de de yatırımlarımız sürmektedir. İzmir Göztepe’de yer alan, içinde AVM, cami, sağlık ocağı, anaokulu ve engelli okulu ve çeşitli yaşam alanlarının bulunduğu şehrin en büyük kentsel dönüşüm projesinin iştirakiyiz. Bahsettiğimiz yurtiçi ve yurtdışı bütün projelerin satış stratejileri kendi ekibimiz olan satış ofisimizde planlanmaktadır. Önümüzdeki seneyle beraber yaklaşık olarak 3 bin konut üretimi yapılması planlanmaktadır. Kuzey Kıbrıs'ta firmamız bünyesinde yürütülen 8 projeden biri, adanın ikinci büyük projesi olma özelliğini taşıyor ve İspanya'da devam eden 1 projemizle birlikte de uluslararası alanda varlığımızı sürdürüyoruz. Kuzey Kıbrıs’ta şirketimize ait öz sermaye ile alınmış toplamda 94.418 m2 alanda inşaat faaliyetlerimizi sürdürüyoruz ve sürdürmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"GÜVENİLİR BİR YATIRIM ARACI"

Neo Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yener Yıldırım da, “Bugün, yatırım dünyasına heyecan verici bir adım atmaktan dolayı büyük bir gurur ve mutluluk duyuyoruz. Neo Portföy olarak, gayrimenkul, menkul kıymet, özel sermaye ve teknoloji yatırımlarını çeşitlendirerek yönettiğimiz 55 adet yatırım fonu ve 750 milyon dolara ulaşan toplam varlık yönetimiyle finans dünyasında adından sıkça söz ettiren bir kuruluşuz. Yatırımcılarımıza özgün çözümler sunma konusundaki kararlılığımız sürmekte ve Neo Portföy bu kapsamda stratejik iş birlikleri ile büyümeye devam etmektedir. Vizyoner ve başarılı bir inşaat şirketi ile ortaklaşa kurduğumuz iki Gayrimenkul Yatırım Fonu'nu tanıtmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Neo Portföy olarak yönettiğimiz 18 adet Gayrimenkul Yatırım Fonunda bine yakın taşınmaz varlığı yönetmekteyiz. Gayrimenkul Yatırım Fonlarımız ile hemen hemen tüm taşınmaz türlerine yatırım yaptık ve tecrübemizi pekiştirdik. Yönettiğimiz toplam taşınmaz büyüklüğü 2.500.000 m2 sınırına ulaştı. Bugün sizlere tanıtımını yapacağımız Neo Portföy Fenercioğlu Gayrimenkul Yatırım Fonlarını da ekleyerek geniş taşınmaz yatırım yelpazemizi kararlılıkla çeşitlendireceğiz.  Neo Fenercioğlu fonları, güvenilir ve şeffaf bir yapıyla, özellikle Akdeniz bölgesindeki sürdürülebilir yatırımlara yoğunlaşarak, Türkiye'nin tarihi cazibe bölgesine odaklanmayı hedeflemektedir. Akdeniz bölgesi, tarih boyunca kültürel zenginlikleri, benzersiz doğal güzellikleri ve ekonomik potansiyeliyle daima yatırımcılar için bir cazibe merkezi olmuştur. Söz konusu Gayrimenkul Yatırım Fonlarımız, bu bölgede titizlikle seçilmiş arsalara ve kira getirisi olan taşınmazlara yoğunlaşarak, şeffaf bir yapı ve güvenilir bir yatırım aracı olarak öne çıkacak. Toplam büyüklüğünün 40 milyon dolara ulaşmasını beklediğimiz bu iki fonumuz ile yatırımcılarımız, hem bölgenin tarihi güzelliklerine ortak olacaklar hem de sektördeki uzmanlığımıza dayalı olarak sürdürülebilir getiri potansiyeli elde edecekler." şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ

Editör: Emre Gündoğdu