Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST Final Yarışmaları, Antalya’da büyük bir coşkuyla başladı. Antalya ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen festival, teknoloji tutkunlarını bir araya getirirken, Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı da gençlerle buluşarak önemli mesajlar verdi. Türkiye’nin uzay hedeflerini anlatan Alper Gezeravcı, Türkiye Uzay Ajansı'nın kurulmasından bu yana ülkenin uzay çalışmalarında kat ettiği yola dikkat çekti. 2018'de kurulan Türkiye Uzay Ajansı’nın uydu teknolojileri ve uzay araştırmalarında büyük adımlar attığını vurgulayan Gezeravcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2021’de açıkladığı 10 milli uzay hedefi kapsamında önemli bir dönüm noktasına ulaşıldığını belirtti. Ayrıca, Türkiye’nin 2026-2028 yılları arasında Ay’a kendi yapımı roketle ulaşmayı hedeflediğini de duyuran Gezeravcı, "Sadece Ay’ın etrafında bir tur atmakla yetinmeyeceğiz; Ay’ın yüzeyine bir roket indirmeyi planlıyoruz. Bu Türkiye'nin uzay araştırmalarında önemli bir oyuncu olacağının göstergesidir" şeklinde konuştu.


GELECEĞE KANAT AÇIYORLAR
Antalya’da düzenlenen TEKNOFEST Akdeniz teknoloji yarışmaları kapsamında gençlerin gösterdiği performanstan oldukça etkilendiğini belirten Gezeravcı, "Bugün burada bin 270 takım ve 6 bin 540 öğrenci, projeleriyle bizleri büyük bir hayranlık uyandıran bir sunum içerisinde buluşturdu. Onların projelerini dinlemekten büyük onur ve mutluluk duydum" dedi. 


“GENÇLER UMUT VERİYOR”
Gençlerin ülkenin teknoloji yolculuğunda önemli bir rol oynayacağına dikkat çeken Gezeravcı, "100’üncü yılımızda başlatılan bu projeler, gençlerimizin geleceklerine ışık tutuyor. Onların damarlarında akan asil kanın, büyük projeler için gereken güce sahip olduğunu görmek, bana büyük bir umut veriyor” diye konuştu.
Gezeravcı, Türkiye'nin insanlı ilk uzay misyonunun başarıyla tamamlandığını ve gelecekteki uzay projeleri için değerlendirmelerin sürdüğünü açıkladı. Devletin iradesiyle gerçekleşen projelerin, ilerleyen süreçlerde halkla paylaşılacağını belirten Gezeravcı, "Devletimiz, insanlı uzay projeleri kapsamında yeni projeleri değerlendirmeye devam ediyor. Alınan kararlar halkımızla paylaşılacak" dedi.

YouTube’da yeni dönem başlıyor: Videoyu durduran kullanıcıların karşısına reklamlar çıkacak YouTube’da yeni dönem başlıyor: Videoyu durduran kullanıcıların karşısına reklamlar çıkacak


TEKNOFEST’te gençlere ve tüm katılımcılara ilham veren konuşmalarıyla dikkat çeken Alper Gezeravcı, Türkiye’nin uzay yolculuğunda yeni başarıların peşinde olduğunu vurguladı. "Gelecekte Türkiye, uzayda daha büyük başarılarla anılacak" diyerek sözlerini sonlandırdı.

Editör: Özge Toptaş