Göklerde 'Kaan' var

Savunma sanayideki atılımlara yeni bir tanesi eklendi. Yeni bir Milli gururumuz daha hangardan çıktı.

Abone Ol

Milli muharip uçağın adı da belli oldu. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Kahramankazan Merkez Yerleşkesi'nde düzenlenen İstikbalin Yüzyılı Tanıtım Programı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli muharip uçağının adının “Kaan” olduğunu belirterek, isim babasının MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olduğunu ifade etti.

Uçakla ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şanlı direnişiyle kahraman unvanı alan Kazan'daki bu program vesilesiyle 15 Temmuz şehitlerini bir kez daha rahmetle yad ediyorum. Savunma ve havacılık alanındaki tarihi günlerimizden birini daha yaşıyoruz. 1 Mayıs'ı Emek ve Dayanışma Günü olarak açıklayan biziz. Bizim iktidarımızda bunu yaptık. Son aylarda savunma sanayisinde art arda milletimizi sevince boğan müjdeler verdik. TCG Anadolu gemimizin donanmamıza katılması var, Altay tankımız test için silahlı kuvvetlerimize teslim edilmesi var. Gökbey helikopterin yerli motorla uçması var. İnsansız deniz aracından torpido atılması var. Karada, denizde, deniz altında, havada, uzayda her alanda varız. Bugün projelerimizin yeni bir safhasıyla milletimizin karşısındayız. Yarın inşallah çok daha yenilerini göreceğiz. Osmanlı'dan devraldığımız kurumlardan bugüne savunma sanayinin inşasında, gelişmesine katkı veren herkese teşekkür ediyorum. Ülkemizin savunma sanayisinde hızla üst sıralara çıkmasında emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Savunma sanayisinde yerlilik oranı yüzde 80'e çıkardık. Önümüzdeki dönemde de istihbarat teşkilatımızla, jandarmamız, güvenlik korucularımızla terör örgütlerinin inlerini başlarına geçirmeyi sürdüreceğiz. Bunun için sizlerden daha çok çalışmanızı, üretim gerçekleştirmenizi istiyorum” dedi.

Bu tür çalışmalar ülkemizin savunma sanayisinin dünya arenasında yer almasını sağlayacak ve ekonomik anlamda ülkemize ciddi katkıları olacak.

{ "vars": { "account": "G-2WKLC3DMKW" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }