Gündem

Güney kıyılarında yağış beklenmiyor

Lider Haber TV’de Murat Er’in sunduğu Gün Ortası programında Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, yurdun hava durumu hakkında bilgiler vererek, “Antalya il merkezinde ve kıyı kesimlerinde yağış yok. Denize yakın olan kesimlerde daha çok turizm alan bölgelerinde yağış beklemiyoruz” dedi.

Abone Ol

Lider Haber TV’de Murat Er’in sunduğu Gün Ortası programında Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, ülke genelinde hava durumuyla ilgili bilgiler verdi. Çelik, Marmara ve Karadeniz bölgelerinde, özellikle Trakya ve İç Anadolu'nun kuzeyinde kuvvetli yağışların başladığını, bu yağışların Balkanlar'dan gelen bir sistem nedeniyle oluştuğunu belirtti. Yağışların hafta boyunca Marmara, Kütahya, Eskişehir, İç Anadolu'nun kuzeyi ve Karadeniz'de etkili olacağını, ancak Antalya il merkezinde ve kıyı bölgelerde yağış beklenmediğini açıkladı. Çelik, güney kıyılarında da önümüzdeki hafta boyunca yağış öngörülmediğini duyurdu.


YEREL KUVVETLİ YAĞIŞLAR GELİYOR
Marmara ve Karadeniz’de, İç Anadolu’nun kuzeyini de içine alacak şekilde geniş bir alanı etkisi altına alacak yağışların başladığını belirten Çelik, “Şu anda Marmara'da, Trakya kesiminde yağışlar başladı. Hatta yerel olarak kuvvetli yağışlar devam ediyor. Bu, Balkanlar üzerinden gelip Karadeniz üzerinden doğuya doğru hareket eden bir sistem dolayısıyla oluşuyor” dedi.


HAFTA BOYUNCA DEVAM EDECEK
Yağışların, özellikle Marmara bölgesi, Kütahya, Eskişehir çevreleri, İç Anadolu’nun kuzeyi ve Karadeniz bölgesinde etkili olacağını ifade eden Çelik, “Yarından itibaren ise sadece Orta ve Doğu Karadeniz’de 4-5 gün boyunca aralıklarla sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Marmara'da, İç Anadolu'nun kuzeyinde ve Batı Karadeniz'de, İç Anadolu'nun kuzeyi ve Batı Karadeniz'de de hafta başı akşam saatlerinde yağış var. Bu yağışlar yerel olarak küçük bölgelerde kısa sürede biraz yağış olumsuzluk yapabilir. Onun dışında önemli ve kuvvetli bir yağış beklentimiz yok” diye kaydetti. 


ANTALYA’DA YAĞIŞ BEKLENMİYOR
İç ve güney bölgelerimizde ise yağışsız günlerin devam edeceğini belirten Çelik, “Antalya il merkezinde ve kıyı kesimlerinde yağış yok. Denize yakın olan kesimlerde daha çok turizm alan bölgelerinde yağış beklemiyoruz. Ancak Toroslar bölgesinde iç kesimlerinde yağış var. Bugün de yine aynı şekilde biraz daha geniş alan Isparta Burdur çevrelerinde de yağış görebiliriz ancak güney kıyılarımızda bir yağış beklentimiz yok. Önümüzdeki günlerde de beklemiyoruz. Hemen bir hafta boyunca güney kıyılarımızda bir yağış beklentimiz yok” diye konuştu.

{ "vars": { "account": "G-2WKLC3DMKW" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }