HADDİNİZİ BİLİN!

Abone Ol

Bazı insanlar vardır ki, “hayatta bir baltaya bile sap olamaz” dediğimiz tiplerdendir. Her yere el uzatır, ger şeye dil uzatır ama sonuçta vardığı yer ağa ile ırgatın hikayesindeki son gibidir.

***

Bağırır çağırır ortalığı velveleye verir ama sonuçta oturması gereken o bildiğimiz malum yere otururlar. Bu tiplerden her kesinde olduğu gibi siyasette de çok vardır. Örneğin CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu...

***

Hafta içi bir videosunu izleyince yazmak istedim. Geri vites konusunda geçmişte birçok örneği olan Kılıçdaroğlu yayınladığı bir video ile algı peşinde koşmuş. Kendisi hakkında açılan bir davada ifade vermeye gitmediği için zorla getirilme kararı çıkarılınca yine kameralar karşısına geçerek bulanık suda balık avlamaya çalışmış.

***

Bir kere şunu net olarak ifade edelim mi, yüce Türk adaleti önünde herkes eşittir. Verilen kararları ister beğenin ister beğenmeyin ama yapılan bir uygulama herkes için geçerli ise ki geçerli siz de o uygulamaya tıpış tıpış uyacaksınız!

***

Mahkemenin ifade verme isteğini dikkate alma sonra "vay efendim saray yargısı, vay efendim hiç bir CHP'liyi teslim etmeyiz, alabiliyorsanız alın" türünden algı çalışması ile ortalığı bulandırmaya kalk. Hadi be oradan.

***

Sen bu ülkenin kanunlarından üstün müsün ki herkesin açılan davalarda ifade verdiği yerde kendini farklı konumlandırmaya kalkıp mahkemeyi takmayarak ifade vermeye gitmeyeceksin. Ne ayrıcalığın var? Hatırlatırım ki sana yapılan uygulama biz vatandaşlara da aynen yapılıyor.

***

Yani hakkımızda bir mahkeme açılır ve ifade vermeye gitmezsek zorla getirilme kararı çıkarılır. O yüzden konuyu farklı yerlere çekip mazlum edebiyatı yapmaya gerek yok. Siyasetteki yumuşama ortamından rahatsız olup çomak sokmak için böyle davranıyor iseniz bilemem ama hiç kimse keyfiyetinden size böyle bir muamele yapmıyor.

***

Yargı sizin gece rüyanızda gördüğünüz hayallerle değil kanun ve kurallarla tanzim ediliyor. O da herkes için noktası virgülüne kadar eşittir. Verilen veya verilecek karar konusunda endişeniz var ise bir üst mahkemeye sonrası daha üstüne gidecek kadar kadınlarımızda her vatandaşın yararlandığı haktan siz de yararlanabilirsiniz.

***

Ancak yafta ile algı ile veyahut ortalık karıştırmakla güçlü olacağınızı zannediyorsanız yanılırsınız. Hem siz hem de mahkeme basmada çok "Mahir" olan arkadaş kendinize gelin. Burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti! Alabiliyorsanız alın diyerek rest çekmeye çalıştığınız devlet bu güne kadar sizin gibi rest çeken herkesi ve ağababalarını aldığı gibi sizi de pek ala alır ve gereğini yapar. Nokta!

{ "vars": { "account": "G-2WKLC3DMKW" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }