14 ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından CHP’de tamamen dışa vuran “değişim rüzgarları”, 4-5 Kasım’daki kurultayın ardından büyük ölçüde dindi. “Genel Merkezciler” ve “Değişimciler” olarak ortadan ikiye bölünen partide delegasyon tercihini Özgür Özel’den yana kullanırken; Kılıçdaroğlu’na açıktan destek verenlerin büyük bölümünün yeni genel başkanın belirlenmesi üzerine jet hızıyla çark ederek, Özgür Özel saflarına geçmesi şaşkınlıkla karşılandı.

MSB kaynakları: TSK'da yerli ve milli muhabere sistemleri ve yazılımlar kullanılıyor MSB kaynakları: TSK'da yerli ve milli muhabere sistemleri ve yazılımlar kullanılıyor

BÖYLE ÇARK GÖRÜLMEDİ

Kurultaydan günler öncesi saflarını netleştirenler, Özgür Özel’in Genel Başkan seçilmesinin hemen ardından, sosyal medya hesaplarından paylaşımlar yapmaya başladı. CHP Antalya İl Örgütü ve delegasyonunun da destek verdiği Kemal Kılıçdaroğlu’nun yarışı kaybetmesinin belli olmasından sonra, il, ilçe yöneticileri, delegeler, belediye başkanları gibi partinin etkili isimlerinin rota değiştirmesi siyasi kulislerde ve sosyal medyada alay konusu oldu.

KRAL ÖLDÜ, YAŞASIN YENİ KRAL

Kurultay öncesi Kemal Kılıçdaroğlu’na açık destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek başta olmak üzere Antalya CHP il ve ilçe teşkilatlarının tamamına yakını, "Kral öldü yaşasın yeni kral" misali yeni Genel Başkan Özgür Özel'in gözüne girmek için birbirleriyle yarıştı. CHP’li birçok ismin, Özgür Özel’in fotoğraflarını paylaşarak başarılar dilemesi dikkat çekti.

HALK TV AMBARGOSU SONA ERDİ

Öte yandan CHP yönetimi, partideki 'değişim' hareketini destekleyen yayınlar yapan Halk TV ile anlaşmalarını sonlandırmıştı. Halk TV'de 'Görkemli Hatıralar' isimli programı sunan Serhan Asker, "Bugün Antalya Döşemealtı'nda tarihi Kırkgöz Hanı'nda büyük hazırlıkları yapılan program ne yapmaya çalıştığı belli olmayan bir CHP Genel Başkan Yardımcısı'nın talimatıyla iptal edildi." açıklamasında bulunmuştu. Özgür Özel’in koltuğa oturmasıyla Halk TV'ye uygulanan ambargo da, bugün itibarıyla Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın canlı yayın konuğu olmasıyla rafa kalktı. 

Editör: Emre Gündoğdu