Yerel seçime 83 gün kala AK Parti'nin İstanbul adayı ve 25 ilin belediye başkan adayları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenecek olan Aday Tanıtım Toplantısı ile açıklanacak.

Aday Tanıtım Toplantısı öncesi Lider Haber canlı yayına katılan AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı Genel Koordinatörü ve AK Parti İstanbul Milletvekilli  Hasan Dalkılıç  belediye başkan adayları ile organizasyon hakkında açıklamalarda bulundu.

Aday tespitlerinin belirlenmesini AK Parti’de kolay olmadığını belirten Dalkılıç, “ Adaylarımızın seçimi bizde tesadüf olmuyor. Kamuoyundaki bütün paydaşlarımızla, milletimizle yaptırdığımız anketlerle, teşkilatlarımız ile yaptığımız istişareler sonucu belirleniyor. Bugün 26 adayımız Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanacak. Tabi buraya katılımcı olarak davet edilenler var. 26 ilimizden gelecek davetlilerimiz var. İl başkanlarımız var. Cumhur İttifakı İl Başkalarımız var. Çünkü nihayetinde Cumhur İttifakı’mızın da adayları açıklanıyor. Dolayısıyla çok yoğun bir coşku var. AK Parti aday açıklayacağı zaman milletimizin dikkatleri 26 adayımız da. 26 şehrimizde şehirlerine odaklanan, sadece şehirlerin problemlerine odaklanan şehri, şehirle ilgili rüyası olan, hülyası olan davası olan arkadaşlarımız biraz sonra açıklanacak”  dedi.

“KİMİN NE DEDİĞİNE BAKMIYORUZ”

İstanbul’un kayıp yıllarını telefi edeceğini söyleyen Hasan Dalkılıç, “İstanbul'un beş yılı değil, beş yılda on beş yılı kaybetmiş bir İstanbul, problemleriyle baş başa bırakılmış bir İstanbul. Ama yeni dönemde inşallah önce depremsellik gerçeğini göz önünde bulundurarak İstanbul’un başındaki problemleri İstanbulların, yaşadığı problemleri göz önünde bulunduran adaylarımıza inşallah kamuoyuna tanıtacağız ve önümüzdeki 31 Mart’a kadar bizlere düşen gece gündüz koşmak, milletimizin dertleriyle ilgilenmek gereken bütün tedbirleri alıp sonuca gitmek istiyoruz ve bununla alakalı çok eminiz. Bu beklentiyi görüyorum. Kimin ne dediğine bakmıyoruz.AK Parti takip edilen bir partidir.  AK Parti kendisi liderlik etmiştir. 22 yıldır Türkiye bu manada belediyecilikte de örneklik yapmıştır. AK Parti belediyelerinin olduğu yerde hizmet var. AK Parti’nin olduğu yerlerde yaşayan vatandaşlarımızın hayatında kolaylaşma var ama onun dışında görüyorsunuz İstanbul’ güzel olacak dediler. İstanbul hayali kuranlar gidip Cumhurbaşkanlığına, ülkenin genel siyaset ile ilgili hayalleri odaklandılar. Kar yağdı, yağmur yağdı İstanbullu derdiyle hep baş başa kaldı.  İstanbul’un yeşil ona ihtiyacı var. Maalesef bir tane adım  atılmadı. İstanbul ulaşım sorunları yaşıyor. Son dönemde artarak tedbirler alınıyor. Ama İstanbul’da Bursa, Balıkesir, Kocaeli’nde de belediye başkanlarımız hatta ilçe belediyelerimizde İstanbul’daki 39 ilçemizde de işlerine odaklanan ve gece gündüz millete verdiği sözün takip edildiğini bilen hem de Cumhurbaşkanımız tarafından takip edildiğini bilen ak Parti’de siyaset yapmak diğer partilere benzemez. Milletvekilliği yapmak zor AK Parti’de. Belediye başkanlığı zor, İl başkanlığı, ilçe başkanlığı çok zor. Niye hem milletin takip ettiğini hem de genel başkanımı ve Cumhurbaşkanımızın takip ettiğini biliyoruz” şeklinde konuştu.

Bakan Fidan Lübnan Başbakanı Mikati ile görüştü Bakan Fidan Lübnan Başbakanı Mikati ile görüştü

“BEŞ YIL KAYBETTİK İSTANBUL’DA”

İstanbul’da yapılacak her şeyi alkışlamaya hazır olacağını ifade eden Milletvekili Dalkılıç, “ İstanbul’da kim ne yaparsa yapsın alkışlamaya ve takdir etmeye hazırım. Ama maalesef 5 yıldır bunu göremedik. Yaşadığımız depremi görüyorsunuz. Ülkemizin en önemli dramlarından birini yaşadık. Binlerce insanımız vefat etti. İnsanların aileleri parçalandı ve İstanbul’da bir deprem gerçekliği konuşuluyor. İnşallah hiç yaşamayız. İnşallah böyle bir felaketle karşılaşmayız ancak dua edeceğiz ama  tedbir alacağız. Bunlar sözlü olmuyor. İstanbulluyu korumamız lazım. Onun için İstanbul’un deprem gerçekliğini bilerek buna yönelik çok hızlı tedbir alacağız. İstanbul’un ulaşımı, İstanbul’un yeşil alanı, İstanbul’un eğitimi bu noktada beş yıl kaybettik İstanbul’da” diye konuştu.

Editör: Emre Gündoğdu