Gündem

Hava Tahmin Uzmanı açıkladı Sıcaklıklar tekrar artabilir

Hava Tahmin Uzmanı Murat Acar, “Perşembe gününe kadar özellikle kuzey kesimlerden soğuk hava geçişi var ve kuvvetli yağış geçişi var. Perşembeden sonra 3-4 gün boyunca yağışsız bir hava ve sıcaklıkların tekrar artışa geçeceği bir dönem bizi bekliyor” dedi.

Abone Ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden (MGM) yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye Trakya’dan başlayarak serin ve yağışlı bir havanın etkisine girdi. Özellikle Batı Karadeniz’de salı günü (bugün) için turuncu uyarı verildi. Lider Haber TV’de Murat Er’in sunduğu Gün Ortası Programı’na konuk olan Hava Tahmin Uzmanı Murat Acar, “Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu hattında aşırı yağış bekleniyor. Salı günü bu bölgelerde şiddetli sağanak yağışlar olacak. Turuncu uyarımızı yayınladık. Vatandaşlarımız ve yetkililer tedbirlerini alsın” dedi. Acar, yağışların bu bölgede ciddi risk oluşturabileceğine dikkat çekerek, “AFAD ve diğer kurumlarla önceden tedbir alındı, umarız can kaybı yaşanmaz” ifadelerini kullandı.

İÇ ANADOLU’DA YAĞIŞ BEKLENİYOR

Acar, İç Anadolu Bölgesi'nde de kuvvetli yağışların etkili olacağını belirterek, “Ankara, Konya, Çankırı ve Kırıkkale çevrelerinde sağanak yağış bekliyoruz. Akşam saatlerinden itibaren ise bölgenin doğusuna yağışlar kayacak” diye konuştu.

İÇ BÖLGELERDE SICAKLIKLAR DÜŞÜYOR

Ankara’da salı günü (bugün) sıcaklıkların 15 derece birden düşeceğini vurgulayan Acar, “Ankara'da salı günü 15 derecelere kadar sıcaklıkların düşeceğini tahmin ediyoruz. Yani bu ani sıcaklık değişimlerine karşı vatandaşlarımızın dikkat etmesi gerekiyor. Perşembe gününe kadar yağışlar etkili olacak. Perşembe gününe kadar özellikle kuzey kesimlerden soğuk hava geçişi var ve kuvvetli yağış geçişi var. Perşembeden sonra 3-4 gün boyunca yağışsız bir hava ve sıcaklıkların tekrar artışa geçeceği bir dönem bizi bekliyor” dedi.

“DOĞU AKDENİZ'DE YAĞIŞ GÖRÜLECEK”

Turizm bölgeleri hakkında da bilgi veren Acar, “Ege ve Akdeniz'de, özellikle Batı Akdeniz'de, Orta Akdeniz'de ve Ege Bölgesi’nde, Ege kıyılarında sıcaklıklar değişmeyecek. Mevsim normalleri civarında seyredecek ve yağış beklemiyoruz bahsettiğim yerlerde ama Doğu Akdeniz'de yağış var. Onun haricinde turizm bölgelerimizde durum sakin gözüküyor. Yağışların yoğun olacağı bölgelerde yetkililer ve vatandaşlar dikkatli olmalı. Meteoroloji’nin uyarılarını anlık olarak takip etmek hayati önem taşıyor” diyerek sözlerini tamamladı.

{ "vars": { "account": "G-2WKLC3DMKW" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }