Antalya'da yılbaşı öncesi güvenlik tedbirleri en üst seviyeye çıkarıldı. Emniyet güçleri, hem havadan hem de karadan gerçekleştirdikleri denetimlerle vatandaşların huzur içinde yeni yıla girmesini sağlamayı hedefliyor. Antalya İl Emniyet Müdürü Yardımcısı Bülent Cumhur Gözetici, yılbaşı öncesi alınan önlemleri ve denetimlerin detaylarını paylaştı. Gözetici, özellikle turist yoğunluğunun yaşandığı bölgelerde, AVM'lerde, havalimanlarında ve Kaleiçi bölgesinde denetimleri attırdıklarını belirterek “Antalya'mız özellikle yurt içi ve yurt dışından turist gelmekte, bu gelen turistlerimizin trafikte güvenli bir şekilde seyirlerini sağlamak, yeni yıla huzurlu bir şekilde girmelerini temin etmek adına il ve ilçe merkezinde yaklaşık 145 ekip ve 400’e yakın personelle sahada olacağız. AVM’ler havalimanlarımız, özellikle Kaleiçi bölgesi ve halkımızın yoğun olduğu yerlerde denetimlerimizi oldukça arttırdık” dedi.

YENİ YIL ÖNCESİ VE SONRASI DENETİMLER SÜRECEK

Gözetici, Ukrayna vatandaşlarına ise belirli bir istisna tanındığını ve bu konuda gümrük müdürlükleri ile işbirliği içinde çalıştıklarını söyleyerek, “Ukrayna vatandaşlarına ilişkin 30 Haziran 2024 yılına kadar ülkemizde herhangi bir sorun olmadan kalmalarına müsaade edilmiş durumda. Yaptığımız işlemler de bunlardan ibaret. Yaklaşık 400 araca 2023 yıl içerisinde işlem yapıp gümrük müdürüne teslim etmiş bilmiyoruz” diye konuştu. Yılbaşı öncesi ve sonrasında ekiplerin sahada olacağını vurgulayan Gözetici, vatandaşların güvenli bir şekilde yeni yıla girebilmeleri için denetimlerin süreceğini belirtti.

SÜRÜCÜLER DENETİMDEN MEMNUN

Sürücü Suna Bulut, denetimlerden memnun olduklarını belirterek “Denetimle çok sık karşılaşıyorum. Bu tarz denetimlerin olması çok güzel bir şey. İnsana daha güvende hissettiriyor. Herkesin de kurallara uymasına diliyorum. Gerek sokak hayvanları gerek çocuklarımız kurallara göre araba kullanmayan sürücüler tarafından tehlike altında olabiliyor. Hani Antalya'da çok fazla scooter ile ilgili kazalar da oldu. Bu sebeplerden dolayı herkesin her zaman tetikte olması güzel. Bu denetimler sayesinde biz de güvende hissediyoruz” ifadelerine verdi.

Sıla bebeğin annesinin uyuşturucudan cezaevinde yattığı ortaya çıktı Sıla bebeğin annesinin uyuşturucudan cezaevinde yattığı ortaya çıktı

Editör: Emre Gündoğdu