Helikopter şart azizim vesselam

Abone Ol

Antalya dünyanın yalancı cenneti! Sanırım yeryüzündeki sahte cennet olsa gerek. Ama cehenneme benzer yanı da yok değil. Yazın sıcağı, çekilmez trafiği, bir uçtan diğer ucu 640 kilometrelik mesafesi. Sıcağı çekilmez amma trafiği ve o upuzun mesafesi hiç ama hiç çekilmez. Hele hele kenti yöneten bir vali veya belediye başkanı iseniz yandı gülüm ketan helva.
Bu nedenle bu memlekete öyle veya böyle HELİKOPTER LAZIM! Lazım olmasına lazım da milletin diline birde bizim meslektaşların diline düşmek var. Bu korkudan insanların kendilerini GÜVER UÇURUMU’NDAN aşağı atası geliyor.
Şöyle geçmişe bir baktım da bu HELİKOPTER meselesi için çok vahim eleştiriler yapılmış. 2014 yılının Eylül ayında dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel bu eleştirilerden nasibini almış.


Türel o dönem, 640 kilometre sahil bandına sahip Antalya’nın ilçelerine inceleme gezisi için HELİKOPTER KİRALAMIŞ! Öyle bir eleştirilmiş ki, “Vay sen misin bunu yapan” diye yerden yere vurulmuş. Sanki adam nişana veya düğüne gitmiş. Hatta bir gazete ‘İYİ UÇUŞLAR BAŞKAN’ başlığı ile kiralık helikopteri manşetine taşımış. Tabi haberlerin altına ağza alınmayacak yorumlar yapılmıştı o dönem. Kötü söz sahibine aittir.
Neyse gel zaman git zaman HELİKOPTER konusu önceki gün gazeteci arkadaşımız Teslime Tosun tarafından gündeme getirildi. Uluslararası Yörük-Türkmen Festivali’nin basın lansmanına katılan Tosun, kaleme bu mevzuyu şöyle kaleme almış;
“Muhittin Böcek Başkan’a fısıldadım. ‘Başkanım biraz yorgun ve durgun görünüyorsunuz. İnşallah bir şey yoktur dedim.’ Cevaben, ‘İnan bana çok yoğun yaşıyorum. Perşembe günü Alanya’daydım. Alanya’dan Elmalı’ya geçtim. Gecenin bir vakti döndüm. Sabah erkenden tüzük kurultayı için Ankara’ya geçtim. Çok yoğun çalışmalarımızın sonunda Pazar gecesi Antalya’ya döndüm. Birkaç saatlik uykudan sonra bu gün eğitim-öğretim yılının ilk günü olması nedeniyle Mustafa-Muhittin Böcek Anadolu Lisesinin programına katıldım. O programdan çıkıp buraya geldim ve gün boyunca yine çalışacağım’” diye cevap vermiş.


Teslime Tosun konuyu biraz daha ileriye götürüp, “Her neyse konumuza dönecek olursak, şöyle bir gözümün önünden geçirdim. Alanya nire, Elmalı nire? Yazıyı yazarken baktım. Alanya ile Elmalı arası 244.5 kilometre. Yani ortalama trafikle 3 saat 25 dakika. Yok artık diyerek Antalya’nın en uç noktalarının arasındaki mesafeye baktım. Merkez olarak baz alınca tamı tamına 365 kilometre ve Antalya’nın bir ucundan diğer ucuna gitmek için 5 saat 20 dakika gerekiyor. Ben demiyorum hz. Google’daki yol tarifine göre diyorum. Coğrafi olarak bir ucundan diğer ucuna girinti çıkıntı dahil 640 kilometre. Düz hat olunca 500 km. El insaf! Kentin bir ucundan, bir ucuna ulaşmak için en kısa 5.5 saat gerekiyor. Arabayla Ankara'ya daha az zamanda ulaşılıyor Böyle düşününce kendi kendime. Bu kentin belediye başkanına kesinlikle bir helikopter gereklidir. Peki Antalya Büyükşehir Belediyesinin bir helikopter almaya gücü yok mu arkadaşlar? Biliyoruz ki; açık kaynaklardan bunlar da teyitli bilgidir bir çok büyükşehir belediyesinin helikopteri var. Amma kiralık, amma satın almışlar. 
“Ayranı yok içmeye helikopterle gider demeyin” diye düşündüm diyerek duygularını aktarmış. Vallahi Teslime’nin dediklerine katılmamak mümkün değil. Antalya bir dünya şehri ise ki böyle olduğuna inanıyoruz, bu şehre HE-Lİ-KOP-TER ŞART! Lüks değil aslında ihtiyaç.
Ancak velev ki maazallah Başkan Muhittin Böcek bu işe bir heves etsin veya almaya yeltensin inanın önce CHP’LİLER YERİN DİBİNE SOKAR! Böcek’te kahrından kendini GÜVER UÇURUMU’ndan atar.
Yahu kiralık HELİKOPTER için Türel’e demediğini bırakmayanlar ALINSA ne yapmaz ki? Ama inanın bu şehirde keyfi kullanılmayacaksa ilin yöneticisi vali ve belediye başkanı için HELİKOPTER ŞART AZİZİM!
Yoksa bu cennet memleket başkana bile cehennem olur. 


 

{ "vars": { "account": "G-2WKLC3DMKW" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }