Durgun, Türkiye'de tarım ve gıda ürünleri ihracatının 2022'de 30 milyar dolara ulaştığını, ithalatın ise 23,2 milyar dolar seviyesinde gerçekleştiğini dile getirerek, 6,8 milyar dolar dış ticaret fazlası verildiğini aktardı.

Dünya genelindeki nüfus artışı, küresel ısınma ve iklim değişikliği gibi sebeplerin Türkiye'yi de yakından ilgilendirdiğini söyleyen Durgun, "İklim değişikliğinin tarımsal faaliyetler üzerindeki etkileri üretim ve beslenme ilişkisi nedeniyle ayrı bir öneme sahip. Tarım ve Orman Bakanlığının tarım sektörünün iklim değişikliğinden daha az etkilenmesi bakımından iklim değişikliğinin olumsuz etkilerine karşı gerekli önlemleri almakta, çiftçilerimizde de farkındalığı artırmak amacıyla çalışmalar yapmaktadır." diye konuştu.

Dikey Geçiş Sınavı tercih işlemleri başladı Dikey Geçiş Sınavı tercih işlemleri başladı

Su ve su yönetiminin stratejik önemine işaret eden Durgun, "Türkiye su zengini bir ülke değildir. Su varlığının rasyonel kullanımı, sınır aşan suların milli hedefler doğrultusunda yönetilmesi, suyun korunması gerekmektedir. Stratejik öneme sahip su kullanımında özellikle tarımsal sulamada tasarrufa gidilmeli, Konya Ovası, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu Projesi gibi projeler bir an önce tamamlanmalı." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Editör: Haber Merkezi