Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen şampiyonada D Grubu üçüncüsü olarak son 16'ya katılma hakkı kazanan Hollanda, Romanya ile eşleşmiş ve 3-0'lık skor ile galibiyeti elde ederek adını çeyrek finale yazdırmıştı.

Portekiz'den sonra gelerek F Grubu ikincisi olan Türkiye ise son 16 karşılaşmalarında D Grubu birincisi olan Avusturya ile eşleşmiş ve 2-1 maçı kazanmıştı.

MAÇI FRANSIZ HAKEM YÖNETECEK

A Millilerin Hollanda ile karşılaşacağı maçta Fransız hakem Clement Turpin düdük çalacak.

UEFA'dan yapılan açıklamaya göre, Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynanacak ve TSİ 22.00'de başlayacak maçta düdük çalacak Turpin'in yardımcıları aynı ülkeden Nicolas Danos ve Benjamin Pages olacak.

Karşılaşmanın dördüncü hakemliğini ise Alman Felix Zwayer yapacak.

Müsabakada Fransa Futbol Federasyonu'ndan Jerome Brisard ise VAR olarak görev alacak.

Turpin, 2022 UEFA Şampiyonlar Ligi finalini yönetmişti.

Kayserispor, teknik direktör Sinan Kaloğlu ile anlaştı Kayserispor, teknik direktör Sinan Kaloğlu ile anlaştı

MİLLİ TAKIM'DAKİ EKSİKLİKLER

Merih Demiral, Avusturya maçında yaptığı "bozkurtlu" gol sevinci nedeniyle UEFA'dan 2 maç men cezası aldı. Karar konusunda itirazlarını sürdüren TFF, ceza 3 maçtan düşük olduğu için Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvuruda bulunamayacak. Demiral, Hollanda maçında forma giyemeyecek.

Merih Demiral'a "bozkurt" işareti nedeniyle UEFA'dan iki maç ceza; CAS yolu kapalı

Milli Takım'da, Avusturya maçının 11. dakikasında sarı kart gören Orkun Kökçü ve 42. dakikada sarı kart gören İsmail Yüksek, Hollanda maçında forma giyemeyecek. 

İKİ TAKIMIN 15. RANDEVUSU

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) çeyrek final maçında yarın karşılaşacağı Hollanda ile tarihinde 15. kez rakip olacak.

İki ülke A milli futbol takımları arasında ilki 1958'de oynanan ve Türkiye'nin Metin Oktay'ın golleriyle 2-1 kazandığı özel maçla başlayan rekabette geride kalan 14 karşılaşmadan 4'ünü Türkiye, 6'sını Hollanda kazandı, 4 karşılaşma da berabere sonuçlandı.

Bu müsabakalarda Türkiye'nin 14 golüne, Hollanda 21 golle cevap verdi.

RAKİP, İNGİLTERE-İSVİÇRE MAÇININ GALİBİ OLACAK

Hollanda-Türkiye maçının galibi yarı finale adını yazdıracak. Galibin, yarı final karşılaşmasında kiminle maça çıkacağı ise İngiltere-İsviçre maçının sonucu ile belli olacak. İngiltere-İsviçre karşılaşması, 6 Temmuz TSİ 19.00'da oynanacak.

MUHTEMEL 11'LER

Türkiye: Mert Günok, Mert Müldür, Abdülkerim Bardakcı, Merih Demiral, Ferdi Kadıoğlu, Kaan Ayhan, Salih Özcan, Hakan Çalhanoğlu, Barış Alper Yılmaz, Kenan Yıldız, Arda Güler

Hollanda: Verbruggen, Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké, Schouten, Reijnders, Bergwijn, Simons, Gakpo, Depay.

Kaynak: T24