Gündem

Hülya Koçyiğit: Berrin Menderes’i canlandırmayı hayal ettim

Ankara Kültür Yolu Festivali’nin sekizinci gününde, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde sevenleriyle bir araya gelen Hülya Koçyiğit, merhum Başbakan Adnan Menderes’in eşi “Berrin Menderes”i bir filmde canlandırmayı hayal ettiğini açıkladı. Koçyiğit, “Berrin Menderes’i canlandırmayı hayal ettim, çünkü çok asil bir hanımefendi. Başına gelenleri çok büyük bir olgunlukla kabullendi. Ben bu hanımefendiyi herkes tanısın istedim” dedi.

Abone Ol

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’nin marka değerine katkıda bulunmak üzere bu yıl 16 şehirde düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin on birinci durağı Başkent Ankara oldu. Ankara Kültür Yolu Festivali’nin sekizinci gününde Hülya Koçyiğit, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde sevenleriyle bir araya geldi.

Ankara Kültür Yolu Festivali kapsamında Rıfat Becerikli moderatörlüğünde gerçekleşen Hülya Koçyiğit söyleşisine Ankaralılar büyük ilgi gösterdi.

Koçyiğit söyleşide; sinemaya giriş hikâyesi, Yeşilçam anıları, sevdiği kitaplar, aileye verdiği önem hakkında konuştu.

“BERRİN MENDERES’İ HERKES TANISIN İSTEDİM”

Soru cevaplarla interaktif gerçekleşen söyleşide geçmişte merhum Başbakan Adnan Menderes’in eşi “Berrin Menderes”i bir filmde canlandırmak istediğine yönelik açıklamasının hatırlatılması üzerine Koçyiğit, şunları söyledi:

“Ülkemizde her 10 yılda bir sürekli olarak demokrasimiz darbelere uğradı. Biz demokrasi aşığı bir milletiz. Dolayısıyla özgür irademizle, inanarak seçtiğimiz yöneticilerimizin bir askeri darbeyle devrilmesini istemiyoruz. Bunu tekrar hatırlatmak için ben bu hikâyeyi düşündüm. Çünkü o dönemin yöneticileri ve aileleri çok büyük acılar yaşadılar. Bir daha böyle bir şey yaşamak istemiyoruz. Bunun altını çizmek için böyle bir film yapmayı gerçekten çok istedim. O filmde de Berrin Menderes’i canlandırmayı hayal ettim, çünkü çok asil bir hanımefendi. Başına gelenleri çok büyük bir olgunlukla kabullendi. Ben bu hanımefendiyi herkes tanısın istedim.”

“Akşamları ‘mecburiyetten’ maç seyrettiğinden bahseden Koçyiğit, eşi sayesinde keyifli bir maç izleyicisi olduğundan da bahsetti.

{ "vars": { "account": "G-2WKLC3DMKW" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }