İLERİSİ NEYSE DE SAVUNMA HALA OLMADI

Anderson Silva, Bauermann, Carlos Eduardo, Ertuğrul Taşkıran, Emin Sarıgül, Novais, Richard, Janvier, Augusto, Onur Demir olmak üzere toplam 10 yeni transfer yapan Alanyaspor’da kiralık isimler Tayfur, Ahmed Ildız, Emircan Altıntaş, El Mami, Cem Çelik gibi 13 futbolcuda kiralıktan döndü.

Abone Ol

Peki yeter mi hayır yine yetmiyor. Her takımın başına zaman zaman gelebilecek güzel bir durumla karşı karşıya kalan bir ekibimiz var aslında. Kötü geçen bir sezonun ardından yönetimin de çabası ile tüm takım adeta gitti. Kadroda yer bulan tam 17 futbolcu takımdan ayrıldı. Rotasyonu dar bir ekip olduğumuz göz önüne alınırsa bizim 20 transfer yapmamız gerekiyor. Şu ana kadar 10 tane yaptık ve kiralık gelen 3-4 futbolcu da takımda yer bulacaktır. Eğer başka giden yoksa 5-6 transfer daha gerekiyor diye düşünüyorum. Bazı okurlarım bir sürü isim aldılar abartma diyor ama gelin kadroyu birlikte yapalım.

Kalede Ertuğrul, Yusuf ve Yavuz ile sezonu geçireceğiz gibi duruyor. Kalitesi tartışılır ama rotasyon yeterli. Stoper hattımızda; Baumann Furkan ve Fatih var. Artık genç olmayan stoperlerimiz Ümit ve Hamza asla takımda yer bulamayacaktır büyük ihtimal kiralık olarak giderler. 3 stoperle sezon geçmez ve bu yüzden en az 2 stoper daha takıma katılmalı diyorum. Ömer Hoca hazırlık maçlarında Balkovec’i stoper mevkisinde denedi zaman zaman. Eğer Balkovec stoper oynayacaksa bu kez sol bek rotasyonunda Yusuf Özdemir tek kalacak demektir. Geçtiğimiz yıl dönem dönem kötü performanslarda sergileten Yusuf’un önüne veya arkasına bir sol bek daha alınmalı. Sağ bekte ise Tayfur ve Yunus var. Yunus’u bilmiyoruz Tayfur’un ise aklı hala Beşiktaş’ta ve asıl mevkisi sağ bek bile değil her mevkide oynayan joker bir isim. Bu durumda net bir sağ bek alınmalı. Yani onca transfere rağmen defans hattımıza en az 3 mümkünse 4 transfer daha yapılmalı.

Orta sahada savunmanın önünde Richard ve Fer gayet yeterli, orta alanın diğer iki ismi için ise Umut, Lusamba, Novais, Janvier, Ahmed, Cem Mert Yusuf ve Emin isimleri var. Novais kesin olur yanında da bunlardan birisi oynar. Orta saha üçlüsüne transfere gerek yok ama Bakasetas gibi hücumcu ve 10 numara diyeceğimiz bir fırsat transferi yakalanırsa alınabilir. Sol kanatta Carlos Eduardo, Oğuz ve kalacaksa Emircan yeterli, sağ tarafta da Efecan, Zinadine Ferhat ve Augusto yeterli. Forvet bölgesinde tek isim ise Anderson Silva, 20 yaşındaki yeni transfer Onur sanki üçüncü isim olacak gibi bu durumda 1 transfer daha forvet bölgesine yapılmalı. Yani orta saha ve hücum kısmını 1 veya 2 transferle çok güzel kapatabiliriz. Genel anlamda bakarsak ise takıma en az 5-6 transfer lazım. Durumu kritik olan isimlerle de bir an önce vedalaşılmalı.

{ "vars": { "account": "G-2WKLC3DMKW" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }