Almanya Kültür ve Medya Bakanı Claudia Roth, İstanbul'da CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu ile bir araya geldi.

"İŞ BİRLİĞİ YAPMAYI DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ"

İmamoğlu görüşmeyi "Almanya Kültür ve Medya Bakanı Claudia Roth ile İstanbul'da bir araya gelmekten mutluluk duydum. Tarihi bağlar üzerine kurulu şehirlerimiz arasındaki büyüyen bağları konuştuk. Gelecek yıl İstanbul, bu bağlantıları daha da güçlendirecek olan 'Türkiye-Almanya Kardeş Şehirler Buluşması'na ev sahipliği yapacak. Kültür ve sanat her zaman Alman şehirleriyle olan bağlarımızın merkezinde olmuştur. Yakın gelecekte daha fazla iş birliği yapmayı dört gözle bekliyoruz." sözleriyle duyurdu.

TÜRKİYE DÜŞMANI ÇIKTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Laszlo Köver'i kabul etti Cumhurbaşkanı Erdoğan, Laszlo Köver'i kabul etti

İmamoğlu'nun büyük bir mutlulukla ağırladığı Alman Bakanın geçmişi ise Türkiye düşmanlığı ile dolu.

2020'de Gezi Parkı duruşması öncesinde o dönemde Alman Federal Meclisi Başkan Yardımcısı olan Roth, Alman hükümetinden Türkiye'ye karşı açık bir tavır almasını talep etmişti.

ALMAN YEŞİLLER PARTİSİ HDP İÇİN OY TOPLUYOR!

Geçtiğimiz yıllarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın telefonferans yöntemiyle Türk vatandaşlarına hitap etmesine 'demokrasi ve güvenliğe aykırı' gerekçesiyle izin vermeyen Almanya'da Yeşiller Partisi açık açık HDP propagandası yapıyor. Yeşiller Partisi Başkanı Claudia Roth ve Eş Başkanı Cem Özdemir, sosyal medya hesaplarından kendisinin de oynadığı bir reklam filmi yayınlayarak, "Çevreyi korumak için HDP'ye oy verin" şeklinde skandal bir çağrı yaptı.

TÜRKİYE'YE SİLAH SATIŞI DURDURULMASINI İSTEMİŞ

Yeşiller Partili Roth, Alman hükümetine de Türkiye'ye yönelik açık tavır alınması gerektiğini ifade ederek Türkiye'ye "açıkça siyasi ve ekonomik" mesajlar verilmesin istemişti. Roth, Türkiye ile iş yapan Alman şirketlerine verilen Hermes kredilerinin verilmemesini, Almanya'nın Türkiye'ye silah ve teçhizat satışını durdurmasını talep etmişti.

TERÖR OPERASYONLARINA KARŞI ÇIKTI

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde oluşturulmak istenen terör devletini engellemek için Afrin ve çevresini terör unsurlarından temizlemek amacıyla başlattığı Zeytin Dalı Harekâtı sırasında HDP'li heyetle görüşen Claudia Roth yine Türkiye düşmanı söylemler de bulunmuştu.

Alman politikacı Roth: Erdoğan bizi ciddiye almıyor Demirtaş kararını Türkiye uygulamıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen Kitle İmha Silahlarının Yayılmasının Finansmanının Önlenmesine İlişkin Kanun Teklifi, Almanya’da tepkilere neden oldu. Almanya Federal Parlamento Başkan Yardımcısı Claudia Roth (Yeşiller), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik baskıların artırılmasını talep etti. Roth ayrıca, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) kararına rağmen Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılmamasını da eleştirerek, Erdoğan'ın bir kez daha AİHM kararlarını ciddiye almadığını söyledi.

Aynı zamanda Yeşiller Partisi milletvekili de olan Roth, Berlin'de HDP'li isimlerle düzenlediği basın toplantısında Zeytin Dalı Harekâtı'nı kınamış ve Türkiye’ye hiçbir silah satılmaması gerektiğini savunmuştu.

Konuşmasında "İnsan hakları ihlallerinin olduğu bir ülkeye asla silah satılmamalı" iddiasında bulunan Roth Türkiye'yi suçlamıştı.

Yeni şafak

Editör: Emre Gündoğdu