İmamoğlu'nun gerçeğe dönüşü

2019 seçimlerinin üzerinden 4 yılı aşkın zaman geçti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, koltuğa oturmasının ardından tatilleriyle, İstanbul'un maruz kaldığı felaketlerde yabancı büyükelçilerle temaslarıyla, bitiremediği metrolarla, çalışmayan otobüslerle gündeme geldi. 

Abone Ol

Yetmedi, koltuğunu beğenmedi, önce Cumhurbaşkanlığına aday adayı, sonra da Cumhurbaşkanı yardımcılığına aday oldu. İkisinde de başarısız olan Ekrem İmamoğlu bu kez CHP'nin Genel Başkanlığına soyundu. Ancak rakiplerini safdışı etmesiyle meşhur Kemal Kılıçdaroğlu, onun da ipini çekti. İmamoğlu'nu bu kez "ya belediye başkanlığından da olursam" korkusu sardı. İşte bu hafta Ekrem İmamoğlu'nun gerçeğe dönüşüne şahit olduk.

BAŞARI HİKAYESİ YAZAMADI

Medyanın karşısına çıkan İmamoğlu, yeniden İstanbul için aday olmak istediğini açıkladı. Genel Başkan Yardımcılarıyla zoom toplantısı yaptığını örtbas etmeye çalıştı. Genel Başkanlık içinse Özgür Özel ismini işaret etti.

Ekrem İmamoğlu, bir türlü ısınamadığını İBB Başkanlığı için yeniden adaylığını açıkladı ama, İstanbullular Ekrem İmamoğlu'na bir kez daha görev verir mi belirsiz. Zira Ekrem İmamoğlu, aradan geçen 4 yılda, elindeki şansı kullanamadı. Bir Başarı hikayesi yazamadı.

"SİYASET NASIL YAPILMAZ"I GÖSTERDİ

Ekrem İmamoğlu, İBB Başkanlığı koltuğunda oturduğu 4 yılda, vaatlerinin hiçbirini yerine getirmedi. Bunun yerine, siyasi polemiklere girmeye kalktı. İstanbulluların ulaşım sorununa dair sözünü verdiği hiçbir projeyi gerçekleştiremedi.

Tam aksine tıkır tıkır işler şekilde aldığı İETT'yi, yerinden kıpırdayamaz hale getirdi. Afet günlerinde, kent dışında oldu. Bunu da "tatil benim de hakkım" diyerek açıkladı.

Türkiye'nin öbür ucundaki Erzurum'a giderek, miting yapmaya kalktı, provokasyona imza attı. Genel Merkeze başkaldırır gibi yaptı, tarihi U dönüşüyle güvenilmez siyasetçi profili örneği oldu. Ekrem İmamoğlu 4 yılda siyaset nasıl yapılmaz? sorusuna uygulamalı cevap verdi.

VAATLERİNİ UNUTTU

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yerel seçimlerde İstanbulluya verdiği sözleri tutmadı. İstanbul'da her geçen gün büyüyen yönetim krizi vatandaşı bezdirdi. "İstanbullu suyu pahalı içiyor. Yüzde 40 ucuzlatacağız" dedi zam üzerine zam yaptı.

"İBB’de hiçbir işçinin ekmeği ile oynamayacağım, hiç kimsenin işine son vermeyeceğim" dedi, 50 Bine yakın kişiyi siyasi nedenlerle işten attı. Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu işçilerin yerine PKK iltisaklı kişilerin alındığını açıkladı.

"5 sene içerisinde metro hatlarını iki katına çıkaracağız" dedi, eski projeleri bile tamamlayamadı. Ulaştırma Bakanlığı devreye girmese, metro ağı tamamen kullanılmaz olabilirdi. Teknokentler, megabüsler, yeşil alanlar, güneş enerji santralleri, bilişim merkezleri, evleneceklere nakdi yardımlar...

Bunların hepsi unutuldu. Ekrem İmamoğlu unuttu ama İstanbullu unutmadı. Hesabını 31 Mart 2024'te soracak. Ama Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Merkezinden adaylık vizesi alabilecek mi? Onu zaman gösterecek...

{ "vars": { "account": "G-2WKLC3DMKW" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }