Günümüzde internetin yaygınlaşması ve sosyal medya kullanımının artması ile birlikte sosyal medya fenomenleri, influencerlar ya da diğer bir adıyla internet ünlülerinin tanıttığı ve pazarladığı ürünler sosyal medya kullanıcıların alışveriş tercihlerinde önemli bir rol oynuyor. İnfluencerların önerdiği ürünleri alıp almadıkları konusunda farklı görüşler hakim olurken Lider Gazete olarak, çeşitli kullanıcıların influencer tavsiyeleriyle alışveriş yapıp yapmadıklarını sorduk ve düşüncelerini derledik. Influencerların önerdiği ürünlerle ilgili bu çeşitli görüşler, sosyal medya etkisinin kişisel tercihleri nasıl şekillendirdiğini gösteriyor. Kullanıcıların güven ve kişisel tercihler doğrultusunda karar verdiğini gösterdi.

Safiye Kütük

GÜVEN VERİYOR

Influencerların önerilerine genellikle güvendiğini belirten Safiye Kütük, "Influencerlar öneriyorsa bir şey vardır gibi geliyor. Güven veriyorlar. Bildikleri vardır diyorum ve alıyorum genellikle. Kozmetik ürünler, kıyafetler ve takılar gibi" dedi. Kütük, influencerların tavsiyelerinin güvenilir olduğunu düşünüyor.

Seher Gunes

Influencerlardan aldıkları tavsiyeleri dikkate aldığını ve özellikle cilt bakım ürünlerinde bu önerileri uyguladığını söyleyen Seher Güneş ise “Yorumlarını okuyorum daha çok. Hani alan kişiler oluyor, onları kullanıyor. O yüzden alıyorum, kullanıyorum ve faydalı da oluyor” ifadelerini kullandı.

Nisanur Cicek

GÜVEN SORUNU

Influencer tavsiyelerine karşı mesafeli olduğunu belirten Nisanur Çiçek, “Hayır almıyorum. Güvendiğim bir Instagram influencer'ı da yok. Güvenmiyorum çünkü” dedi. Çiçek, bu tavsiyelere yönelik güven eksikliğinin kendisi için önemli bir neden olduğunu vurguladı.

Gozde Gur

Gözde Gür, influencer tavsiyelerini tercih etmediğini ifade ederek, "Almıyorum, tercih etmiyorum. Çok inandırıcı bulmuyorum. Kendi bildiğim yolda devam ediyorum" şeklinde konuştu. Gür, kendi bilgisi ve deneyimlerine dayanarak alışveriş yaptığını belirtti.

Sehriban Asik

GÜVENİLİRLİK ENDİŞESİ

Influencerların önerilerine karşı bir güven sorunu yaşadığını dile getiren Şehriban Aşık, "Güvenilir gelmiyor bana. Çok fazla övülen şeyler bana güvenilir gelmiyor. Sonuçta bu iş için para alıyorlar," dedi. Aşık, bu yüzden influencer tavsiyelerine temkinli yaklaştığını söyledi.

Idil Sari

Bayraktar TB3 SİHA, TCG Anadolu'yla buluşuyor Bayraktar TB3 SİHA, TCG Anadolu'yla buluşuyor

İdil Sarı, influencer önerilerini izlemekle birlikte, kararlarını kendi görüşleri doğrultusunda aldığını belirtti. Sarı, "Biz hep kendimiz konuşuyoruz. Onların önerdiği şeyleri almıyorum genelde. Yani izliyorum ama onlar önerdi diye almıyorum" şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi