Dünya

İran dini lideri Hamaney'den İsrail'e mesaj: Gerekirse yeniden vuracağız

İran dini lideri Hamaney, 2020 yılından bu yana ilk kez cuma hutbesi veriyor. Hamaney, “Bundan sonra ne yapacağımıza ne acele edeceğiz, ne de tereddüt edeceğiz. Gerekirse İsrail'i yeniden vuracağız” dedi.

Abone Ol

İran dini lideri Hamaney, 2020 yılından bu yana ilk kez yüzbinlerce kişiye cuma hutbesinde önemli mesajlar veriyor. Hamaney hutbesinde İsrail'e karşı önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Hamaney'in hutbesinden önemli satrı başları;

"Bugün halklar uyandı. Bugün öyle bir gün ki İslam ümmeti düşmanların komplolarını yenebilir. Düşman aynı düşman. Çeşitli ülkelerde farklı şekilde düşmanlık yapıyor. Bazen silahla, bazen tebessüm ve gülücükle geliyor. Ama kontrol odası bir yerdedir, aynı yerden komuta ediliyorlar, aynı yerden Müslüman halklara saldırılmasını istiyorlar.

İran'ın düşmanı Filistin Lübnan ve Irak'ın da düşmanıdır. Biz Müslümanlar yıllarca bu gerçeği görmedik ve sonuçları gördük. Bugün artık uyanık olmamız gerekiyor. Afganistan'dan Yemen'e, Gazze'den Lübnan'a kadar İslam ülkeleri sağlam bir şekilde hazırlıklı olmalı.

"FİLİSTİN KENDİNİ SAVUNMA HAKKINA SAHİPTİR"

Filistin halkı savunma hakkına sahiptir. Uluslararası yasalar da Filistin'i savunmak durumunda. Bu işgalciler nereden geldi, Filistin halkı onlara karşı durma hakkına sahiptir. Hiçbir kurum Filistin halkına itiraz etme hakkınsa sahip değildir. Kimse Hizbullah ve Lübnan'a kimse itiraz edemez. Bu hem İslami hükümdür hem de aklın kanunudur. Filistinliler kendi topraklarını savunuyor. Onları savunmak da yasalara uygundur. Aksa Tufanı doğru bir hareketti ve Filistinlilerin hakkıydı. Lübnanlıların Filistin halkını savunması bu çerçevededir, mantıklıdır ve meşru savunmadır."

"GEREKİRSE YENİDEN VURACAĞIZ"

Saldırılara karşı İran'ı savunacağız. Bu İsrail'e vereceğimiz en hafif ceza. Gerekirse İsrail'i yine vuracağız. İslam Cumhuriyeti elinden gelen vazifeyi en büyük kararlılıkla yerine getirecek. Acelecilik yapmayacağız.".

{ "vars": { "account": "G-2WKLC3DMKW" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }