Manavgat Belediye Meclisi Ocak Ayı Olağan Toplantısı, Belediye Başkan Vekili Bülent Özgüven başkanlığında toplandı. Toplantıda gündemde bulunan maddeler kabul edilirken, Aşağı Hisar ve Örnek Mahalleleri arasında yapılan taşıt köprüsüne ‘Şükrü Sözen’ isminin verilmesi tartışmalara neden oldu. 2 sene önce Ilıca Mahallesi’nde bulunan Rafet Ünal Parkı’nın adının değiştirilmesi için belediye meclisinde yapılan görüşmede başkan Şükrü Sözen ‘Yaşayan birinin adının böyle yerlerde olmasına karşıyım’ dedi. O dönem parkın adını değiştirmek için önerge veren CHP Belediye Meclis Grubu, halen hayatta olan Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in adının verilmesi için önerge sundu. Önerge oy çokluğuyla kabul edilirken, CHP grubu adına konuşan Erşan Özden, “Şükrü Sözen başkanımız, hem 2009’dan beri belediye başkanı hem de ırmak kenarına çok emeği geçti. Kendisini onurlandırmak için isminin köprüye verilmesini destekliyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Anayasanın ilk 4 maddesi için tartışma yoktur Cumhurbaşkanı Erdoğan: Anayasanın ilk 4 maddesi için tartışma yoktur

AK PARTİ’NİN ÖNERİSİ; 100’NCÜ YIL KÖPRÜSÜ

AK Parti Grubu adına konuşan Mehmet Kara ise, parti olarak öneriye şaşırdıklarını belirterek, “Şükrü Başkan 1-2 sene önce, okula köprüye gibi yerlere yaşayan bir insanın isminin verilmesinin ne kadar yanlış olduğunu anlattı bizlere, o zaman bayağı bir dinledik. Şimdi nasıl oluyor da böyle bir teklif geliyor hayret ediyoruz?” diye konuştu. Kara köprünün adının herkesin ortak bir değeri olması gerektiğini belirterek, “Bu köprüyle ilgili geçmişte büyüklerimiz 60’ncı yıl, 75’nci yıl gibi okullarımız var. Bunun da o doğrultuda devam ederek, Cumhuriyetin 100’ncü Yılı’na atıfla adının 100. Yıl Köprüsü olması gerektiğini düşünüyoruz. 100’ncü Yıl Köprüsü adının değerlendirilmesini talep ediyoruz” dedi.

‘DEDE ŞÜKRÜ SÖZEN’İN DE ADI HİÇBİR YERDE YOK’

Ak Partili Mehmet Kara’nın sözleri üzerine açıklama yapan Belediye Başkan Vekili Bülent Özgüven, olayın tamamen başkanın bilgisi dışında geliştiğini savunarak, “Bugün arkadaşlarla bir araya geldik. Bunu biz önerdik. Başkanımız 3’ncü dönemi bitiriyor. Bir sonraki dönem yok. Ayrıca Şükrü Başkanımızın dedesi Şükrü Sözen 5 dönem belediye başkanlığı yapmış bir büyüğümüz. Dolayısıyla bu her 2 ismin, dedenin de mevcut belediye başkanımızın da. Biz birçok parka isimler verdik ve Manavgat’ta hizmet yapan birçok büyüğümüzün isimleri var. Ama Şükrü Sözen olarak hem dedenin, hem de 3 dönem belediye başkanlığı yapan başkanımızın ismi yok. Birde gelecek dönem aday olmayacağı için biz bunu böyle düşündük” dedi.

CHP VE İYİ PARTİ GRUPLARINI KINIYORUM

Toplantıda söz alan AK Parti Belediye Meclis üyesi Yusuf Karamancı da 2 yıl önce Ilıca Mahallesi’nde Rafet Ünal Parkı’nın adının değiştirilmesi önergesi sırasında söylenen sözleri hatırlatarak, “Bundan 2 sene önce burada bir oylama yapıldı, O sırada başkan bey, ‘yaşayan birinin isminin bir yere verilmesine karşıyım’ dedi. O zaman arasında sizin olduğunuz belediye meclis üyeleri yaşayan birinin isminin bir yere verilmesine karşı olduğunuz için bütün CHP ve İYİ Parti meclis üyeleri evet verdiniz. Şimdi bu nasıl bir tutarsızlık. Bundan 2 sene önce sırf bu sebepten dolayı bu karar evet verdiniz, biz ret verdik. Bu nasıl bir tutarsızlık, merak ediyorum” dedi. Yusuf Karamancı “Verilmek istenen isim benim babamın ismiydi. Ben herkesten burada rica ettim, ‘babamın ismini siyasete karıştırmayın’ dedim. Bu tutarsızlıklarından dolayı bütün CHP ve İYİ Parti grubunu kınıyorum.”

‘BİZİM AKLIMIZDA ESKİ BİR TÜRK BÜYÜĞÜ VARDI’

MHP Grubu adına konuşan Ünsal Çiviler, parti grubunda önergeyle ilgili değerlendirme yaptıklarını belirterek, “Daha önce ki belediye başkanımız olan Zeynel Şenol isminin bir köprüye verilmesi bizim önümüze bu çıkar mı diye düşündük. Açıkçası önergeyi gördüğümüzde biz dedesinin ismini düşünmedik, başkanın kendi ismini düşündük. Eğer gruplardan isim önerisi alınsaydı, bizim aklımızda eski Türk devlet büyüklerinden birinin isminin olmasıydı. Ama siz burasının mimarı ve yapanı olarak Şükrü Sözen diyorsanız bizim grup olarak oyumuz olumlu” dedi.

OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ

Konuşmaların ardından yapılan oylamada CHP, İyi Parti ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla yeni yapılan köprünün adının ‘Şükrü Sözen Köprüsü’ olmasına karar verildi. AK Partili Meclis üyeleri önergeye ret oyu verdi.

Editör: Emre Gündoğdu