Dünya

İsrail'e bir destek daha! İngiltere Başbakanı Rishi Sunak Tel Aviv’de

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, İsrail'in Filistin'deki katliam saldırılarını kınayan bir açıklama yapmayı reddederek İsrail'e destek açıklaması yaptı. Sunak'ın kararı sonrası İngiliz halkı sokaklara döküldü. İsrail'e Batılı destek sürerken dün Tel Aviv'e giden ABD Başkanı Joe Biden "sonuna kadar İsrail'in yanındayız" demişti. Biden'ın ardından bölgeye bugün İngiltere Başbakanı Rishi Sunak da gitti. Sunak, İsrail başbakanı Netanyahu ve Cumhurbaşkanı Herzog ile görüşecek.

Abone Ol

Yıllardır işgal altında tuttuğu Gazze'yi tamamen ele geçirmek için kirli bir saldırı zinciri başlatan İsrail Gazze'de soykırım gerçekleştiriyor. 7 Ekim'den bu yana Gazze halkının hedef alan İsrail, insanlığın sınırlarını zorladı. El Ehli Baptist Hastanesi'ni bomalayan ve 500'e yakın masumu öldüren İsrail, saldırılarının başından bu yana 3 bin 478 Filistinliyi öldürdü.

BATI İSRAİL'E DESTEĞE DEVAM EDİYOR

Tüm uluslararası çağrılara kulağını tıkayan İsrail, en büyük desteği ise Batılı müttefiklerinden alıyor. Dün gerçekleşen ziyaretinde ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'e tam ve koşulsuz desteğini sunmuştu. Biden'ın ardındansa bugün bölgede İngiltere Başbakanı Rishi Sunak var.

Sabah saatlerinde Tel Aviv'e varan sunak, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile görüşecek.

"BAŞSAĞLIĞI DİLEYECEK"

İngiltere Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamada Sunak'ın "Hamas'ın acımasız terör saldırısının sonucu olarak İsrail ve Gazze'deki kayıplar için başsağlığı dileyeceği" ifade edildi. Sunak, seyahatiyle ilgili olarak "Tüm sivil ölümleri birer trajedi. Hamas'ın korkunç terör eylemi sonrasında çok sayıda insan hayatını kaybetti" ifadelerini kullandı.

İSRAİL'E YARDIM EDEN İLK ÜLKELERDENDİ

İngiltere, İsrail'e destek amacıyla Doğu Akdeniz'e Kraliyet Donanması'na ait iki gemi ve gözetleme uçağı göndermişti. İngiltere Başbakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İngiltere'nin "İsrail'i desteklemek" amacıyla Doğu Akdeniz'e gözetleme uçağı ve Kraliyet Donanması'na ait 2 gemiyi göndereceği ifade edildi. Açıklamada, gözetleme uçağının "silahların terörist gruplara aktarılması gibi bölgesel istikrara yönelik tehditleri takip etmek" amacıyla yarın devriye görevine başlayacağı açıklandı.

DESTEĞİN AMACI DİKKAT ÇEKTİ

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak yaptığı açıklamada, İsrail'e verilecek askeri desteğin "daha fazla tırmanmayı önleyeceğini" belirterek, "Bölgedeki askeri ve diplomatik ekiplerimiz, güvenliği yeniden tesis etmek ve Hamas'ın bu barbar saldırısının binlerce masum kurbanına insani yardımın ulaşmasını sağlamak için uluslararası ortaklarımızı da destekleyecektir" dedi.

{ "vars": { "account": "G-2WKLC3DMKW" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }