Eski İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Haaretz gazetesinde, "Netanyahu'yu ihanetle suçluyorum" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Olmert, "Netanyahu İsrail'i yok etmek istiyor, daha azını değil. Onu kovma zamanı geldi." ifadelerini kullandı.

Olmert, "Netanyahu, İsrail'in komşuları ve ABD ile ilişkilerini zayıflatırken asla bitmeyen bir savaş istiyor." ifadesine yer verdi.

Netanyahu'nun Hamas'a karşı "kesin zafer" kazanmayı engelleyeceği argümanıyla esir takasının yapılmasını sağlayacak bir anlaşmaya yanaşmadığını, böylelikle Başbakan'ın Gazze'de tutulan İsrailli esirleri kasıtlı olarak terk ettiğini belirten Olmert, "Kesin bir zafer şu anda bir seçenek değil ve Başbakan bunu ilk sunduğu günden beri de bir seçenek olmadı." değerlendirmesini yaptı.

Öte yandan, Fransa ve ABD arabuluculuğuyla Lübnan'la mevcut şiddetli çatışmaya son verecek ve çatışmalar nedeniyle yerinden edilen on binlerce kuzey İsrail sakininin evlerine dönmesine izin verecek bir anlaşmaya yanaşmak yerine, Netanyahu'nun "savaşı genişletme ve kuzeyde Hizbullah ile doğrudan, tam kapsamlı bir askeri çatışma başlatma niyetinde" olduğunu belirtti.

Kabileler arasında çatışma çıktı: En az 30 ölü Kabileler arasında çatışma çıktı: En az 30 ölü

AA

Editör: Haber Merkezi