Kültür - Sanat

IV. Uluslararası Eğitimde ve Kültürde Akademik Çalışmalar Sempozyumu Yaklaşıyor

IV. Uluslararası Eğitimde ve Kültürde Akademik Çalışmalar Sempozyumu (International Symposium of Academic Studies On Education And Cultural-ISASEC 2024) bu yıl Anamur’da düzenlenecek. Sempozyum gerek Türkiye gerekse dünya çapında eğitim ve kültür üzerine yapılan akademik çalışmaların bilimsel bir ortamda paylaşımını ve değerlendirilmesini sağlamayı amaçlıyor.

Abone Ol

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Anamur Meslek Yüksekokulu’nda 19-21 Eylül 2024 tarihleri arasında “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı ve Türkiye Yüzyılı” ana teması ile disiplinler arası bir yaklaşımla gerçekleştirilecek olan sempozyumda, eğitim ve kültür temaları akademik bağlamda tartışılacak. Çok sayıda bilim insanının katılacağı sempozyum, yapılan çalışmaların paylaşımını en üst seviyede değerlendirmeyi amaçlıyor.

Eğitim Bilimleri, Sosyal Bilimler, Sağlık Bilimleri, Matematik ve Fen Bilimleri, Spor Bilimleri, Güzel Sanatlar vb. alanlara ait çalışmalarının ortak bir paydada değerlendirilmesini hedefleyen sempozyumun Onur Kurulu’nda Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf TEKİN, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanı Prof. Dr. Uğur Ünal, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Osman Mert, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, Tarsus Üniversitesi Rektörü Orhan Aydın, Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünal Ay, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Arıöz, Kosova Prizren Ukshin Hoti Üniversitesi Rektörü Doç. Dr. Mentor ALISHANI, Anamur Kaymakamı Bilal Bozdemir, Silifke Kaymakamı Abdullah Aslaner, Anamur Belediye Başkanı Durmuş Deniz, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Anamur Cumhuriyet Başsavcısı Tanju Çatlı, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Tuna, Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, Anamur İlçe Milli Eğitim Müdürü İlyas Mercan ve Silifke İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sezgin yer alıyor.

İki gün boyunca sürecek olan ve Sempozyum Başkanlığını Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar’ın yapacağı sempozyumda Macaristan Pazmany Peter Katolik Üniversitesi’nden Sempozyumda Prof. Dr. Eva Csaki, Bosna Hersek Eğitim Üniversitesi’nden Prof.Dr. Alena Ćatović, Litvanya Vilnius Üniversitesi’nden Doç. Dr. Galina Miskiniene, Tiran Üniversitesi/Tarih Filoloji Fakültesi UNYT/Balkan Araştırmaları Merkezi’nden Prof. Asoc. Lindita Xhanari ve Hârezmi Üniversitesi/Tahran – İran’dan Doç. Dr. Nasır Kuli Sarlı konuşmacı olarak yer alacak.

Sempozyumda sunulan bildirilerin özetleri e-kitap olarak, tam metin olarak hazırlanan çalışmalar ise çeşitli indekslerde taranan dergilerde ve isteğe bağlı olarak editörlü uluslararası yayın niteliğinde e-kitap olarak yayımlanacak. Sempozyum ile ilgili bilgilere, https://www.isasec.com.tr adresinden ulaşılabilir.

{ "vars": { "account": "G-2WKLC3DMKW" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }