Ülkü Ocakları'ndan gençlik protokolü Ülkü Ocakları'ndan gençlik protokolü

Meral Akşener yönetimindeki İYİ Parti'de istifa depremleri sürerken diğer yandan parti içini karıştıran şoke eden gelişmeler yaşanıyor.

Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, İYİ Parti'nin kasasında 132 milyon TL'nin eksik olduğunu ve yurtdışına para transfer edildiği iddia ederek Meral Akşener'in eşinin, oğlunun ve gelinin hesaplarının inceletildiği ifade etmişti

Meral Akşener ise Dikbayır’ın bu iddialar karşısında rest çekti. Akşener "İspat etsinler politikayı bırakacağım" dedi. Yaşan olayların ardından Meral Akşener, Ümit Dikbayır'ı ihraç talebiyle disipline sevk etti.

AKŞENER’DEN TACİZ AÇIKLAMASI

Öte yandan 132 milyon TL‘nin nerede olduğu kavgası sürerken Meral Akşener’in yaptığı bir açıklama gündeme bomba gibi düştü. Genel Başkan Akşener, "Hele gariban kız çocuklarına, delikanlılara, onları üzenleri, onları istismar edenleri silmezsem adiyim" demişti. Ben de buna İYİ Parti'de mide bulandırıcı söylentiler dolaşıyor demiştim. Bunları tek tek yazıyorum. Çünkü önümüzdeki günlerde karşılaşacağınız iddiaları çözmek için ipucu olsun istiyorum. 1-Gariban kız çocukları 2-Delikanlılar 3-Onları istismar edenler Delikanlılar bölümüyle ilgili defterin kapandığını düşünüyorum” açıklaması İYİ Parti’de taciz skandalını gündeme getirmişti.

DİKBAYIR TACİZ ETTİ İDDİASI

İYİ Parti'yi yangın yerine çeviren iddialara ilişkin flaş bir iddia da gazeteci İsmail Saymaz’dan geldi. Saymaz, Ümit Dikbayır’ın ihraç sistemiyle disipline sevk gerekçesinin Akşener'in oğlu ve kızının banka hesaplarının incelenmesinin değil, Dikbayır'ın partideki bir kadın çalışanı birkaç yıl önce taciz ettiği iddiasına dayandığını öne sürdü.

Editör: Haber Merkezi