31 Mart yerel seçimlerine hızla yaklaşırken siyaset arenası sandık için hesap kitap yapmaya başladı. İttifaklar ve iş birliklerinin çokça dile getirildiği şu günlerde CHP’nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel iş birliği için Meral Akşener’in kapısını çaldı. Akşener 14-28 Mayıs seçimlerinde aldıkları hezimet sonrası çatısı altında bulunduğu Millet İttifakı'ndan ayrılmış çıkarken de ortalığı ateşe vermişti. Seçim sonrası İYİ Parti, Millet İttifakınının üyelerine adeta savaş açarak sert eleştirilerde ve ithamlarda bulunmuştu. Yerel seçimler ile ilgili de defalarca ittifaksız olarak tek parti gireceklerini açıklayan Akşener geçtiğimiz günlerde bir ‘sürprize’ imza attı. Akşener’in CHP’de Kılıçdaroğlu’nu devirerek Genel Başkan olan Özel’le bir görüşme gerçekleştirerek masada konuşulan iş birliği kararını, partisinin GİK’ine taşıma kararı aldı. Bugün toplanan İYİ Parti'nin GİK'inde iş birliği teklifne oy birliği ile ret cevabı verilirken bir ismin ise kurula katılmaması dikkat çekti.

Bodrum, "Dünyanın En İyileri" arasına girdi Bodrum, "Dünyanın En İyileri" arasına girdi

O İSİM GİK’E KATILMADI

Mayıs seçimleri sonrası krizlerle boğuşan iyi partide istifalar ve yolsuzluk, rüşvet taciz iddiaları ayyuka çıktı. Parti dağılıyor mu denilen şu günlerde Akşener CHP’yle tekrar yakınlaştı. CHP’nin yeni Genel Başkanı Özel ile görüşme gerçekleştiren Akşener, partisinin GİK’ine iş birliği kararını götürdü. Oy birliği ile CHP’ye kapıların kapandığı GİK’te  bir ismin ise katılmaması soru işareti yarattı. Daha önce “Kılıçdaroğlu kendi geleceğini milletin menfaatinin önüne koydu” diyerek CHP’ye sert eleştirilerde bulunan İYİ Parti’de ekonominin başında bulunan Bilge Yılmaz kurula katılmadı. Amerika’da olduğu öğrenilen Yılmaz’ın tepki olarak kurula katılmadığı ve İYİ Parti’nin içinde hala çatlakların devam ettiği öne sürüldü.

Millet İttifakı'nın Mayıs seçimlerini kazanması halinde Hazine ve Maliye'nin başına Bilge Yılmaz'ın geçeceği biliniyordu.

Editör: Emre Gündoğdu