Gündem

İYİ Parti'nin tepkisine karşılık geldi: Bahçeli 'ip'le poz verdi

İYİ Parti genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi eleştirmek için attığı ipin akıbeti belli oldu. MHP Lideri Devlet Bahçeli’den sürpriz hamle geldi…

Abone Ol

Türkiye gündemi MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin süpriz çıkışı ile hareketlendi. Bahçeli partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasında, “Bölücü terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan için "Tecridi kaldırılırsa gelsin TBMM'de DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini açıklasın. Bu dirayet ve kararlılığı gösterirse umut hakkının kullanımıyla ilgili yasal düzenleme yapılması ve bundan yararlanmasının önü de ardına kadar açılsın" diye konuştu. Bu sözler ardından ülke gündeminde yeni bir tartışmanın fitili ateşlendi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN DESTEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli’nin flaş çıkışına ilişkin, ''Türkiye'nin geleceğinde teröre yer olmadığını herkesin idrak etmesini bekliyoruz. Açılan bu tarihi pencerenin hesaplara kurban edilmemesini istiyoruz. Hep beraber terörün olmadığı Türkiye'yi inşa edelim istiyoruz.'' diye konuştu.

İYİ PARTİ’DEN ‘İP’Lİ TEPKİ

İYİ Parti cephesinden ise Bahçeli’nin ezber bozan çıkışına ilişkin tepki geldi.  İYİ Parti genel Başkanı Müssavat Dervişoğlu, partisinin grup toplantısından Bahçeli’nin çağrısını kürsüden ‘ip’ atarak eleştirdi. Bahçeli'nin 2007 yılında Erzurum mitinginde Erdoğan'a seslenerek Öcalan'ın idamını isteyip urgan fırlatmasına gönderme yapan Dervişoğlu, "Buradan Devlet Bahçeli’ye sesleniyorum, Abdullah Öcalan’ı asamadınız ama bu milletin hayallerini astınız. Siz bu milletin vefasını astınız bu milletin utanç duymasına neden oldunuz. Al şimdi bu ipi baş köşede başının ucuna as" diyerek kürsüden ip fırlattı.

BAHÇELİ İPİ İSTEDİ: MAKAM ODAMA ASACAĞIM

Dervişoğlu'nun kürsüden ip fırlatması gündem olurken, Devlet Bahçeli'den sürpriz bir hamle geldi. Dervişoğlu'nun fırlattığı ipi isteyen Bahçeli'nin söz konusu urganı MHP Genel Merkezi'ndeki makam odasına asmak istediği öğrenildi.

'İP'İN UCU KAÇTI

Bahçeli'nin bu hamlesine İYİ Parti'den jet cevap geldi. Bahçeli'nin istediği ipe ilişkin açıklama yapan Müsavat Dervişoğlu, "Erzurum'da kaybettiği ipi bizde arıyor. Bahçeli'nin anısına olunca sahip çıkan çok oldu, kim aldı biz de bilmiyoruz. İpi bulsam hakikaten gönderirim, 17-25 saatinin üzerine koysun" diye konuştu.

İYİ PARTİ AÇIKLADI: İPİ BAHÇELİ'YE GÖNDERDİK

Dervişoğlu'nun fırlattığı ipin akıbeti merak konusu oldu. Söz konusu ipin kaybolduğu iddia edilmişti. İYİ Parti'den konuya ilişkin açıklama geldi. Söz konusu açıklamada, "Genel Başkanımız Sayın Müsavat Dervişoğlu'nun, bugünkü grup toplantısında kullandığı ip, MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin isteği üzerine kendisine gönderilmiştir" denildi.

İpin İYİ Parti logosunun bulunduğu bir çanta içinde, MHP lideri Bahçeli'nin özel kalemine teslim edildiği öğrenildi.

BAHÇELİ İPLE POZ VERDİ

MHP lideri Devlet Bahçeli, Dervişoğlu'nun fırlattığı ipi odasına asıp poz verdi. MHP'nin resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "İyi Parti Grup Toplantısında Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’ye makam odasına koyması gerekçesiyle atılan ipi aldık. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli ipi makam odasına astı" ifadelerine yer verildi. İşte o poz...

{ "vars": { "account": "G-2WKLC3DMKW" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }