Spor

‘Karaborsa bilet’ konusuyla ilgili Telegol’e özel açıklamalar

Lider Haber TV ekranlarında yayınlanan Telegol programına konuk olan Galatasaray’ın eski yöneticilerinden Rezan Epözdemir, ‘karaborsa bilet’ konusuyla ilgili, “Bu durum bizim taraftarlarımıza çok mağduriyet yaşattı” dedi.

Abone Ol

Son günlerde Türk futbolunun gündemini oldukça meşgul eden Galatasaray’daki ‘karaborsa bilet’ konusu spor programı Telegol’de masaya yatırıldı. Telegol canlı yayınına Galatasaray’ın eski yöneticilerinden Rezan Epözdemir bağlanarak gündeme bomba gibi düşecek açıklamalarda bulundu.

“BU CAMİA BU KONULARI HAK ETMİYOR”

“Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma ile gerçeği oraya çıkartır” diyen Galatasaray’ın eski yöneticilerinden Rezan Epözdemir, “Bizler bu büyük ailenin bir parçasıyız. Yönetim kurulları üyelerinin Galatasaray’ın hak ve menfaatlerine uygun davranmaları gerekir. Camiamızda uzun süredir bilet ve karaborsa ile ilgili konular var. Burada yapılması gereken suç duyurusunda bulunmak. Bağımsız denetim kurulu dediğimiz kuruluş siz ne bilgi ve belge sunarsanız onu inceliyor. Bilet konuları ile ilgili bazı şirketlerin adı geçiyor. Bunlar Passolig’den öğrenilecek, kimler hangi oranda yüklemeler yaptı görünecek. Hesap hareketleri kontrol edilecek ve olağan dışı giriş çıkış var mı diye bakılacak. Bağımsız denetim kurulu başkan listesinden seçildiği için objektif inceleme yapamaz. Burada Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma ile gerçeği oraya çıkartır dedik. Bunun üzerine yönetim kurulu başsavcılığına başvuru yaptıklarını söyledi. Ben sonuç ortaya çıkana kadar ismi çıkan isimlerin yönetsel ve görevlerinin askıya asılmasını gerektiğini söyledim. Bu camia bu konuları hak etmiyor” dedi.

“KARABORSA SATIŞINI YAPAN BİR KISIM ŞİRKETLER VAR”

Karaborsa satışını yapan bir kısım şirketlerin olduğunu vurgulayan Epözdemir, “Burası çok büyük bir camia. Karaborsa satışını yapan bir kısım şirketler var. Onlarla ilgili bilgiler var. Onların ilişkilerde olduğu kişiler var. Onların hepsini biz başsavcılık makamına sunacağız. Hem karaborsa hem görevi kötüye kullanma hem de spor muvazatına aykırılık var. Eğer burada örgütlü organizasyon varsa ‘üzerine gidin ve kamu davasını açın failleri ortaya çıkarın’ diyeceğiz. Başkanın seçtiği denetim kurulu inceleme yapmadıysa bundan sonra yapacağı inceleme objektif olmaz” ifadelerini kullandı.

“KARABORSA TÜRKİYE’DEKİ TÜM KULÜPLERDE VAR”

“Bu durum bizim taraftarlarımıza çok mağduriyet yaşattı” diyen Rezan Epözdemir, “Geçen iki yıl boyunca çocuğunun rızkını bilet almak için sıraya giren o şemsiye altından ıslanan, yurt dışından gelip bilet bulamayan, mağdur olan birçok taraftar var. Bu insanlar bilet kalmadığı için karaborsadan almak zorunda kaldı. Bu bizim taraftarlarımıza çok mağduriyet yaşattı. Karaborsa Türkiye’deki tüm kulüplerde var. Hiçbir problem yok ama eğer karaborsa altından profesyonellerin bir kısım yöneticilerin menfaat temin ettiği konuşuluyorsa bu fecaattir. Çıkar grupları başta olmak üzeri bazı kişiler ve şirketler zenginleşecek, kendine menfaat temin edecek ve sonra ‘efendim biz zaten kulübe parasını ödüyoruz’ diyecek. Böyle bir açıklama ile gidecek bir konu değil bu” şeklinde konuştu.

{ "vars": { "account": "G-2WKLC3DMKW" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }