Dünya

Katliamla geçen 1 yıl… Gazze'de can kaybı 41 bin 909'a yükseldi

Katil İsrail, bir yıl boyunca aralıksız şekilde bombaladığı Gazze'de on binlerce Filistinliyi katlederken, hayatta kalmayı başaranların yaşayabilecekleri alanları da yerle bir etti. İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 39 artarak 41 bin 909'a çıktı.

Abone Ol

Bugün Gazze'deki soykırımın birinci yılı. Bir yıl içinde İsrail ordusu yaklaşık 42 bin Filistinliyi öldürdü. 100 bin kişi yaralandı. Nüfusun çok büyük bir bölümü yerinden edildi. Gazze Şeridi'nin şehirleri yerle bir oldu.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze Şeridi'ne 365 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi.

İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde gerçekleştirdiği "4 katliamda" 39 kişinin öldüğü, 137 kişinin yaralandığı belirtildi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısının 41 bin 909'a, yaralı sayısının 97 bin 303'e yükseldiği kaydedildi.

{ "vars": { "account": "G-2WKLC3DMKW" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }