Almanya'da çıkan yangında iki Türk vatandaşı hayatını kaybetti Almanya'da çıkan yangında iki Türk vatandaşı hayatını kaybetti

Türkiye'nin bazı kesimlerini etkisi altına alan kavurucu sıcaklıklar gündelik hayatı olumsuz etkiliyor. Mevsim normallerinin üstünde seyreden sıcaklıklar ise vatandaşa zor günler yaşatıyor. Konuya ilişkin Lider Haber Tv’de yayımlanan Gün Ortası programına konuk olan Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava tahmin Uzmanı Abdullah Macit önemli açıklamalarda bulundu.


O SAATLER ARASI DİKKAT!
Vatandaşları  sıcaklıklar karşısında 11.00 ile 16.00  saatleri arasında açık alanda bulunmamaları konusunda uyaran Macit şunları kaydetti:
"Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Metoroloji Genel Müdürlüğü olarak yaptığımız son değerlendirmelere  göre sıcaklıklar; Marmara, Ege ve Akdeniz mevsim normallerinin üzerinde diğer yerlerde mevsim normalleri civarında.  Hava sıcaklıklarının salı gününden itibaren artarak özellikle Marmara’da, Ege’de , Akdeniz ve  Karadeniz’de mevsim normallerinin 8  ile 12 derece üzerinde seyrededeck. Diğer yerlerde 4 ile 6 derece üzerinde seyretmesini bekliyoruz. Cuma gününe kadar yurt genelinde az bulutlu açık bir hava bekleniyor. Salı günü Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’da yağışlar var. Diğer yerlerde yağış beklemiyoruz. Cumaya kadar vatandaşlarımızın sıcak havaya karşı özellikle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılarımız  ve çocuklarımız  başta olmak üzeri 11.00 ile 16.00  saatleri arasında açık alanda bulunmamaları konusunda dikkatli ve tekbirli olmalarını istiyoruz.  Ankara’da 36 dereceye kadar çıkıyor hava sıcaklığı. İstanbul 34,  İzmir 38 ve 40 derece civarında Samsun’da 30, Trabzon 28, Erzurum 28, Diyarbakır 40, Şanlıurfa 40  ve Balıkesir 42 dereceye kadar çıkmasını bekliyoruz.  Cuma günü dahil olmak üzeri vatandaşlarımızın sıcak havaya karşı çok dikkatli olmalarını istiyoruz.  Önümüzdeki  4 gün için mevsim normallerinin üstünde ciddi sıcaklıklar var. Vatandaşlarımızın dikkatli olmaları konusunda uyarıyoruz” 

Editör: Emre Gündoğdu