Türkiye akşam saatlerinde Kilis'ten gelen haberle alarma geçti.  Suriye'ye sınır ilçemiz Kilis'e havan mermisi düşüğü iddiası gündeme bomba gibi düştü.

Tüm vatandaşlar bir anda gözünü kulağını Kilis'e çevirdi. Sınırdan gelecek haberlere kilitlenen vatandaşlar, edinilen ilk bilgilere göre TSK'nın karşılık verdiği haberleriyle karşılaştı.

Ülkede infial yaratan olaya ilişkin yetkili mercilerden jet hızında bilgilendirme yapıldı.

KİLİS VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA: KİLİS'E SALDIRI YOK

Kilis Valiliği, Merkez Akıncı köyü karşısında bulunan Suriye sınırları içerisindeki bölgede, iki Suriye Milli Ordusu (SMO) grubu arasında çatışma çıktığını ve bir adet RPG 7 roketin mayınlı alana isabet ettiğini bildirdi.

"Sosyal medyada dolaşımda bulunan söz konusu görüntüler sınırın Suriye tarafına aittir." denilen açıklamada, "Olayda Kilis'e yönelik herhangi bir saldırı gerçekleşmemiştir." denildi.

Yapılan bilgilendirmeye göre; Havan mermisi Kilis'e Suriye'de gerçekleşen bir çatışmadan sekerek düştüğü bilgisi paylaşıldı. Mayınlı bölgeye düşen RPG 7 mermisinin yangın çıkardığı kaydedildi. Öte yandan TSK birliklerini herhangi bir dahlinin olmadığı ve karşılık da verilmediği ifade edildi.

DMM: SINIRLARIMIZA SALDIRI YOK

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada da, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'de yaşanan çatışmaya bir dahli bulunmamaktadır, sınırlarımıza yönelik herhangi bir saldırı yoktur" denildi.

Kafası demir korkuluğa sıkışan çocuğu, itfaiye kurtardı Kafası demir korkuluğa sıkışan çocuğu, itfaiye kurtardı

Vatandaşlara ise resmi kaynaklar dışında yapılan açıklamalara itibar etmemeleri çağrısında bulunudu.

Editör: Emre Gündoğdu