KİTAP ZİNCİRİ

Abone Ol

“Bir elin nesi var, iki elin sesi var” demiş büyüklerimiz. Ne de güzel söylemiş atalarımız... Yardımlaşmanın ve dayanışmanın önemini vurguluyor.

***

Her yıl olduğu gibi bu yılda “Okullara Hediye Kitap” projesi ile çalışmalarımı sürdürdüm. Yakın çevremden, ailemden, yazar arkadaşlarımdan okullara uygun olacak kitaplardan rica ederken Antalya’nın seçkin kitapevi olan Yıldız Kitabevi’nden de okullara kitap bağışı desteği aldım. 

***

Reşat Keleş ve Gökhan Söylemez beyin katkılarıyla birbirinden değerli yazarların kitaplarını öğrencilerimiz için teslim aldım. Niyetin iyi ise mutlaka o yolda seninle yolları kesişecek birini ya da birilerine illa ki denk geliyorsun...

***

Reşat Bey ve Gökhan beyin de daha öncelerde birçok okula kütüphane ve kaynak kitapları bağışında bulunduklarını biliyordum ama bir gün o elin benim projeme uzanacağını bilmiyordum.

***

Menfaat ve çıkarsızca yapılan tüm işlerin sonunda varmış olduğun hedefe sevgiyle çıkıyorsun. Sanırım hayattaki en değerli temel duygularımızdan biri de bu. Öğrencilerin gözünde gördüğümüz mutluluk, o ışık, kendilerini özel hissetmelerine vesile olmak paha biçilmez bir duygu...

***

Onların mutluluğu bizim mutluluğumuz, sizin kitap projeniz de bizim projemizdir diyen Reşat Bey ve Gökhan Bey’e ne kadar teşekkür etsem azdır. Farkındalıklarıyla hayata dokunan her insanın benim gönlümde yeri ayrıdır. Onlardan teslim almış olduğum ilkokul ve ortaokul okuma kitapları bizlerden sonrada bir okulun kütüphanesinde daima yaşayacaklar.

***

Bizlerden geriye kalan tek gerçek olan şey kitaplarla birlikte yaşayan sayısız öğrencilerimiz olacak. İsimlerini bilmeyeceğiz ama bizlerden onlara hediye edilen kitapları okudukça onların zihinlerinde,  kalplerinde var olacağız.

***

Hani derler ya; “Getirenden, götürenden, vesile olandan Allah razı olsun...” diye, tam da öyle. Ben sadece kitap bağışı konusunda vesile olan bir isimim. Ve her zaman söylediğim bir şey var; bu hayatta hiçbir şey tek başına bir şey değildir.

***

Büyük bir zincirin oluşumunda o zincirin birer halkasıyız bizler. Halkalar ne kadar sıklıkta birbirine geçerse, ne kadar birbirine sağlam bağlanırsa o zaman zincir daha güçlü ve kırılmaz olur. 

***

Benim çıktığım yolda benimle birlikte olan, tüm kalbiyle maddi manevi desteğini esirgemeyen tüm sevdiklerime ve özellikle Reşat Bey ve Gökhan beye şükranlarımı sunuyorum. Kitaplarımız Antalya’nın Korkuteli ilçesinin iki ayrı okullarına bağışlandı. Yakında onun haberini de keyifle yazacağım...

SON SÖZ

İyi niyetli insanlar güçlerini koşulsuz sevgiden alır. Kalplerinde sevgi olan herkesin ömürleri boyunca sağlıkla var olması ve hayata iyi gelmeleri dileklerimle tekrar teşekkür ediyorum...

{ "vars": { "account": "G-2WKLC3DMKW" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }